EMOTIVNI ODLAZAK

Nevena Rendeli Vejzović nakon 23 godine oprostila se s kolegama s HRT-a: 'Kraj jedne ere za mene! Početak nove, nadam se, još bolje'

10.01.2020 u 13:48

Bionic
Reading

Televizijska voditeljica Neven Rendeli koja je prije dvadesetak godina započela svoju karijeru na nacionalnoj televiziji HRT sada je odlučila krenuti u neke nove poslovne izazove. U redakciju je stigla s osmijehom na licu, a oproštaj nije protekao bez suza

Voditeljica, novinarka i urednica Nevena Rendeli Vejzović nakon 23 godine staža na HRT-u dala je otkaz i oprostila se s kolegama. O svom je emotivnom oproštaju pisala na Facebook profilu, a sve je javnosti dočarala i fotografijama.

'Bio je sunčan i jako hladan dan... Jednog ću dana možda pričati unucima. Iako se činilo da će potrajati kao Brexit, Nexit je nakon mukotrpnog skupljanja potpisa, fotokopiranja, skeniranja, pozdrava i razgovora priveden kraju. Hvala svima koji ste me ispratili, koji ste me poslu naučili, s kojima sam se posljednjih 20-ak godina smijala, a ponekad i plakala, vidimo se u nekim drugim aranžmanima! Želim vam puno sreće (trebat će vam, a i meni! Niste svi na slikama, ali znate koji ste’, poručila je u sjetnoj objavi.

38-godišnja Nevena na HRT je stigla vodeći emisiju 'Reci mi što čitaš'. Od 1997. bila je sportska novinarka, a 2005. počela je voditi mozaične emisije.

Od 2007. stalno je zaposlena u redakciji Zabavnog programa te je vodila brojne emisije poput 'Hrvatska uživo', 'Život uživo sa stilom', 'Malo misto', 30 u hladu', 'Nedjeljom poslijepodne', 'Boje turizma'. Uređivala je emisiju 'Osimi kat', a 2012. pokrenula je svoj talk show 'In medias res'.

Te je godine iz u Poljske i Ukrajine radila reportaže o Europskom nogometnom prvenstvu. Godine 2017. vodila je novu mozaično-zabavno emisiju #volimnedjelju. Isto tako snimila je hvaljeni dokumentarni film 'Ironwoman' o triatlonki Đurđici Orepić, koji je doživio premijeru u proljeće 2016. godine.

Napisala je knjigu 'Vodič jedne plavuše – putujte s Nevenom Rendeli kroz Hrvatsku'.

Tijekom angažmana na HRT-u Rendeli je upoznala i današnjeg supruga Maka Vejzovića. Lijepa voditeljica od sada kreće u nove poslovne izazove, a o čemu je točno riječ tek će se doznati.