NAPUŠTA PRISAVLJE

Novi udarac za HRT: Nevena Rendeli Vejzović dala otkaz?

23.12.2019 u 12:35

Bionic
Reading

Još krajem prošlog mjeseca popularna je voditeljica izjavila kako se vraća svom poslu i tome se jako veseli, no kako neslužbeno doznajemo, to neće biti na javnu televiziju. Nevena Rendeli Vejzović navodno je predala zahtjev za otkaz

Nakon što su u posljednje vrijeme HRT napustile Karmela Vukov-Colić, Kornelija Benyovsky, Lana Banely, Vjeran Mišurac, Jelena Pajić, Blaženka Leib, po prisavskim hodnicima već neko vrijeme se priča o odlasku jednog od zaštitnog lica te televizije. Navodno odlazi i Nevena Rendeli Vejzović.

Na upit o tome, s HRT-a nam poručuju kako ne komentiraju radno-pravne odnose. Nevena Rendeli Vejzović nije nam se pak javljala na pozive.

Nevena Rendeli Vejzović ima dvije diplome, Filozofskoga te Fakulteta političkih znanosti. Kad se pojavila na HRT-u, brzo je osvojila simpatije javnosti vodeći emisiju 'Reci mi što čitaš'. Od 1997. bila je sportska novinarka, a 2005. počela je voditi mozaične emisije. Od 2007. stalno je zaposlena u redakciji Zabavnog programa te je vodila brojne emisije poput 'Hrvatska uživo', 'Život uživo sa stilom', 'Malo misto', 30 u hladu', 'Nedjeljom poslijepodne', 'Boje turizma'. Uređivala je emisiju 'Osimi kat', a 2012. pokrenula je svoj talk show 'In medias res'. Te je godine iz u Poljske i Ukrajine radila reportaže o Europskom nogometnom prvenstvu. Godine 2017. vodila je novu mozaično-zabavno emisiju #volimnedjelju.

Snimila je hvaljeni dokumentarni film 'Ironwoman' o triatlonki Đurđici Orepić, koji je doživio premijeru u proljeće 2016. godine. Napisala je knjigu 'Vodič jedne plavuše – putujte s Nevenom Rendeli kroz Hrvatsku'.

I ljubav je pronašla na HRT-u, gdje je 2015. počela vezu s Makom Vejzovićem, s kojim je radila emisiju. Vjenčali su se u lipnju 2016. na Kornatima, a danas su roditelji triju djevojčica.

  • +7
Nevena Rendeli Vejzović Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX