STRAŠNE TRAGEDIJE

Nick Cave otvorio dušu o najvećoj noćnoj mori svakog roditelja

17.07.2024 u 21:49

Bionic
Reading

Proslavljeni glazbenik Nick Cave u nikad iskrenijem intervjuu dotaknuo se i strašne obiteljske tragedije

Glazbenik koji će u Zagrebu nastupiti 15. listopada, otvorio je dušu za časopis Mojo i progovorio o najstrašnijim trenucima koje je proživio.

Cave (66) je proživio najveću noćnu moru svakog roditelja - smrtno su mu stradala dva sina, Arthur i Jethro.

Naime, australski glazbenik i glumac tragično je izgubio dva sina u razmaku od sedam godina.

Caveov sin Arthur stradao je 2015. u dobi od samo 15 godina nakon što je prvi put uzeo LSD i pao s litice u blizini kuće u Brightonu. Ovu je obitelj zatim pogodila još jedna tragedija. Sedam godina kasnije, 2022., Nickov sin Jethro (31), koji je bolovao od šizofrenije i borio se s ovisnošću o drogama, umro je u Melbourneu dva dana nakon što je pušten iz zatvora i dva mjeseca nakon što je nasilno napao vlastitu majku.

Upitan o svojoj tuzi, Nick je za Mojo rekao: 'Postoji neka vrsta otpornosti, stvarno sam to primijetio kod svoje žene. Kad ste slomljeni, vraćate se jači, rekao je. Cave se zatim sa suprugom Susie i Arthurovim bratom blizancem Earlom preselio u Los Angeles ubrzo nakon Arthurove smrti. 'Kad se dogodi ono najgore, druge se stvari više ne osjećaju toliko važnima', dodao je glazbenik. O tragediji se naširoko izvještavalo, a Nick je u ranijem intervjuu kazao da je zbog toga bio 'primoran javno tugovati'.

Smrt oba sina

Istraga o Arthurovoj smrti otkrila je da je tinejdžer, koji je također imao kanabis u svom tijelu, bio 'potpuno dezorijentiran' dok je teturao niz liticu u blizini Brightona. Policija je izjavila da se tinejdžer bio izbezumljen i 'više nije mogao osjetiti što je stvarno, a što nije stvarno', a u posljednjoj poruci prijatelju napisao je: 'Gdje sam? Gdje sam?'. Jethro je umro je u Australiji u svibnju 2022., samo nekoliko dana nakon što je pušten iz zatvora.

32-godišnjak je bio iza rešetaka jer je svoju majku Beau Lazenby, nekadašnju manekenku, udario koljenom u lice tijekom svađe oko cigareta.

Ranije je na svom blogu The Red Hand Files, gdje Nick odgovara na pitanja obožavatelja, u lipnju odgovorio ženi čija je kći smrtno stradala.

Tad je napisao: 'Roditelj nikad ne bi trebao pokopati svoje dijete, to nema smisla, to je izvan prirodnog poretka stvari'.