VELIKA GODIŠNJICA

Nicole Kidman o posljednjoj suradnji s Tomom Cruiseom: 'Znao je kako upravljati nama'

23.07.2024 u 12:11

  • +4

Nicole Kidman i Tom Cruise

Izvor: Profimedia / Autor: Lisa Rose / Zuma Press / Profimedia

Bionic
Reading

Oscarom nagrađena Nicole Kidman prisjetila se rada s bivšim suprugom na posljednjem redateljskom uratku Stanleyja Kubricka - filmu 'Oči širom zatvorene' koji ovih dana slavi 25. godišnjicu

Na pitanje je li pokojni redatelj crpio inspiraciju za projekt iz njezina braka s Tomom Cruiseom, Kidman je odgovorila da ga je zasigurno zaintrigirao.

'Bilo je ideja puno koje su ga [Kubricka] zanimale. Postavljao bi mnogo pitanja. Ali imao je snažan osjećaj za priču koju je pričao. Sjećam se da je rekao: ‘Ljubavni trokuti su teški. Morate biti pažjivi jer bi se jedna osoba mogla osjećati okupiranom. Ali on je toga bio svjestan i znao je kako upravljati nama', objasnila je u novom intervjuu 57-godišnja Kidman, istaknuvši da je slavni redatelj s Cruiseom imao drugačiji odnos.

'U toj jednadžbi ima nešto i u tome što si žena. A Stanley je volio žene. Imao je drugačiji odnos s Tomom. Bliže su surađivali na njegovom liku.'

Kidman se također prisjetila dijeljenja kamp prikolice s Cruiseom jer budžet nije bio dovoljno velik da oboje imaju vlastitu.

'Imali smo dom udaljen 10 minuta od seta, ali smo živjeli u toj prikolici', otkrila je, dodavši da im je redatelj rekao kako si dvije prikolice jednostavno 'ne mogu priuštiti'.

Osim toga, Kidman se prisjetila da je provela tjedne snimajući jednu scenu koja je na kraju izrezana.

'Bila je to scena s Tomom i sa mnom u kojoj počinjem pušiti joint u krevetu i u kojoj se smijem te vodim dug monolog. Pripremanje za tu scenu trajalo je tjednima, a kada smo je snimilim Kubricku se nije svidjela. Stanley nikad ne bi prekoračio budžet. Ono što je kupio bilo je vrijeme', prisjetila se.

S čuvenim redateljem Cruise i Kidman su prvo počeli raditi u njegovom domu, prije odlaska na filmski set u studio Pinewooda.

'Prošlo je šest, osam tjedana od probi pa smo se zapitali: ‘Hoćemo li ikada početi sa snimanjem?’ Jednostavno nismo htjeli. Postajalo nam je dovoljno udobno da izbacujemo ideje', kazala je Kidman.

Film 'Oči širom zatvorene' svoju premijeru doživio je 1999. godine. Iste godine, 7. ožujka, Kubrick umire u dobi od 70 godina, čime je postao njegovim posljednjim redateljskim uratkom. Film prati priču o dr. Billu Hartfordu (Cruise) koji postaje opsjednut seksualnim fantazijama svoje supruge Alice (Kidman).

Kidman i Cruise vjenčali su se devet godina prije premijere filma, a u braku su posvojili svoje dvoje djece, kćer Isabellu 1992. godine i sina Connora 1995. godine.

Službeno su se razveli 2001. godine, a Kidman se pet godina kasnije udala za country zvijezdu Keitha Utrbana, s kojim ima dvije kćeri.

  • +2
Nicole Kidman Izvor: Profimedia / Autor: Billy Bennight / ADMedia / Profimedia

Kidman je imala napet odnos s Isabellom i Connorom jer su odlučili slijediti oca i postati scijentolozi.

U međuvremenu, Cruise je pronašao bračnu sreću s Katie Holmes, a ona je trajala od 2006. do 2012. godine. Sa zvijezdom serije 'Dawson's Creek' Cruise ima 18-godišnju kćer Suri, od koje se otuđio.

  • +3
Suri Cruise Izvor: Profimedia / Autor: BROSNYC / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA