VRIJEME ZA PROMJENE

Nikolina Ristović: 'Postala sam racionalna, danas kupujem samo ako mi se nešto baš svidi'

02.01.2020 u 12:25

Bionic
Reading

Televizijska voditeljica posljednjih šest godina živi u Beogradu u luksuznom, dvoetažnom stanu od 400-tinjak četvornih metara u zgradi koja je u vlasništvu obitelji njezinog supruga Vidoja. Nikolina Ristović sprema se na rekonstrukciju svoje oaze koju je vrlo rijetko znala pokazati na društvenim mrežama, a morat će i napraviti čistku u svojim ormarima

Životni prostor Nikoline Ristović i njezine obitelji sastoji od dva dnevna boravka, tri spavaće sobe, tri kupaonice, garderobe i dviju kuhinja.

'Dugo smo razmišljali hoćemo li kupiti nešto novo ili ostati tu. Još nije isključeno da nećemo kupovati novi stan, ali Vidoje ne želi nikome prepustiti ovu kuću. Složio se s činjenicom da kuću moramo preurediti. Imamo tri kćeri pa će jednog dana i njima možda dobro doći. Zgrada zahtijeva temeljitu rekonstrukciju, prije svega zato što nema lift, a on će itekako pridonijeti kvaliteti našeg života jer nije lako svako malo trčati na treći i četvrti kat, pogotovo sa stvarima. Lako mi je dignuti stražnjicu, ali kad idemo na put, treba spustiti kofere, donijeti kofere...', ispričala je za Story. Od gotovo 400 kvadrata oni koriste tek 80, otkrila je voditeljica.

Nikolinin suprug, s kojim je 2014. dobila kćer Unu Sofiju, strastveni je kolekcionar umjetničkih djela pa im je dom pun umjetnina i vrijednih komada namještaja iz razdoblja secesije, art decoa, baroka, dizajna 50-ih.

'Gornji kat bit će dnevna zona s kuhinjom i velikom terasom, a na donjem katu nalazit će se spavaće sobe s kupaonicama, predvorjem i garderobama pa onaj tko dolazi u goste neće imati potrebu boraviti na donjoj etaži. Plan je i da se liftom može doći na obje etaže. I ono najvažnije - dvije kuhinje smanjujem na jednu', kaže Nikolina. Umjetnine će smjestiti u skladište, hangar, i privremeno ih deponirati.

Zbog mira u kući, morat će se riješiti nekih svojih odjevnih komada.

'Povremeno provodim čistke, nisam pretjerano emotivno vezana uz odjeću, osobito ako nešto dugo ne nosim. Uostalom, sada mnogo manje kupujem nego prije, odnosno Vidoje mi, srećom, više ne kupuje puno. Zbog toga smo se dosta svađali, što je smiješno, jer je kod drugih obrnuta situacija. Žene sumanuto kupuju. Postala sam racionalna, danas kupujem samo ako mi se nešto baš svidi, a ono što ne nosim određeno vrijeme, poklanjam nekome za koga mislim da će mu se svidjeti. Žao mi je da odjeća propada, volim da svi predmeti imaju svoju funkciju' pojasnila je. Mora se, rekla je, disciplinirati jer ima veliku garderobu i u Zagrebu i u Beogradu.

Dok ne završe radovi boravit će u Zagrebu, a početak godine provest će na skijanju, točnije kako je kazala, članovi njezine obitelji će skijati, a ona će šetati po snijegu i uživati u bazenima.

'U veljači ili ožujku zaletim se do starije kćeri Hane koja studira u Engleskoj, često i zajedno putujemo. Prošle smo godine u to vrijeme bili na Sejšelima i u Parizu, nekamo ćemo i sada otputovati', otkrila je.