4. listopada

Norveški folk rock bend Kalandra objavio novi album ususret nastupu u Močvari

19.09.2024 u 09:43

Bionic
Reading

Močvara, Zagreb // petak, 4. listopada 2024.

Norveški progresivni rock folk bend Kalandra objavio je novi album ‘A Frame of Mind' ususret koncertu u zagrebačkoj Močvari u petak 4. listopada 2024.

Novi materijal pokazuje uznemirenost svijetom, te osobna iskustva i reakcije na svakodnevicu, a kritika hvali poetičnost i autentičnost benda i album ‘A Frame of Mind'. The Prog Mind kaže da je ‘prekrasno umjetničko djelo' koje zamišlja bolji svijet, bez mržnje i nasilja, koji će proizvesti istinski slobodan um. Distorted Sound ‘fantastičan album koji se mora poslušati' ocjenjuje čistom desetkom, a za Kalandru kaže da je rijedak i poseban bend koji priča izravno u dušu s pjesmama u koje je utkano osobno iskustvo. Objavu albuma prati i novi spot ‘I Am' za koji je zadužena lutkarica Martyna Koleniec.

Kalandra - I Am (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

Kalandra svoj zvuk temelji na melankoličnom nordijskom folk gitarskom zvuku, a drevne melodije uplela je u sirovu i oštru glazbu. Osnovani 2011., proveli su više od desetljeća kreirajući svoj zvuk i studio, a istovremeno su na turnejama svirali s bendovima Leprous, Gåte, Seigmen, Wardruna i Eivør.

Nakon što im je obrada Wardrunine pjesme ‘Helvegen' donijela više od 6 milijuna pregleda na YouTubeu, bend je objavio dva hvaljena vlastita singla ‘Brave New World” i ‘The Waiting Game', a dvije pjesme su snimili za HBO-ovu seriju ‘Beforeigners'. 2020. godine objavljuju debitantski album ‘The Line' koji je njihov put u introspekciju, osjećaje lutanja i gubitka.

Kalandra - Bardaginn (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

Iz svog studija iz Osla bend je kreirao i soundtrack za seriju igara ‘Kingdom Two Crowns' što je rezultiralo i s njihovim drugim izdanjem ‘Kingdom Two Crowns: Norse Lands Soundtrack (Extended)' obavljenim 2022. To ih je odvelo na turneju po Europi s norveškim bendom Leprous i A.A. Williams. Kalandra se iznova kreativno dokazuje, najgledaniji videi im broje više od 12 milijuna pregleda na YouTubeu, redovito su uvršteni na liste na Spotifyju, a bend je pokazao da su sjajni autori i kompozitori.

Kalandra u Zagreb dolazi u sklopu europske i UK turneje, pridružit će im se Lili Refrain, folk drone umjetnica čija glazba je hipnotična i intenzivna.

Kalandra - The State of the World (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 20 eura, a na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 23 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, kao i sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije i podržana od strane Nordic Culture Fund.