prvi bez kraljice Elizabete II

Obiteljsko okupljanje na misi: Prvi Uskrs kralja Charlesa od kad je okrunjen

09.04.2023 u 13:27

Bionic
Reading

Blagdan Uskrsa za britansku kraljevsku obitelj je nekad značilo i posebno okupljanje. Dok je kraljica Elizabeta II sjedila na tronu slavilo se u dvorcu Windsor, gdje je ona dočekivala cijelu, proširenu obitelj, koja je potom sudjelovala na misi u kapelici St. Georgea. A tako je i danas

Princ William i princeza od Walesa stigli su sa svo troje svoje djece u kapelu Svetog Jurja u dvorcu Windsor na prvu uskršnju nedjeljnu službu za vrijeme vladavine kralja Charlesa.

Slijedeći stope svoje pokojne majke, kraljice Elizabete II., koja je uvijek slavila Uskrs u svojoj voljenoj rezidenciji u Berkshireu, kralj Charles III. je bio u pratnji svoje supruge Camille, i njegova tri najstarija unuka, princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa. Držao je majčinu ruku i ozbiljno pogledao fotoreportere koji su čekali, dok se princeza kratko nasmiješila i pozdravila.

  • +11
Kraljevska obitelj slavi Uskrs Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Princeza od Walesa i Camilla odabrale su kraljevsko plavu odjeću za uskršnju nedjelju, a majka troje djece stigla je ruku pod ruku sa svojim najmlađim sinom princom Louisom, koji se pridružio obitelji na službi po prvi put. Bila je tu i kraljeva nećakinja princeza Beatrice i njezin suprug Edo Mapelli Mozzi, te Mike i Zara Tindall sa svoje dvoje najstarije djece, Miom i Lenom. Bio je prisutan i princ Andrew, koji je hodao uz svoju sestru princezu Anne. Inače danas je 18. godišnjica braka kralja i kraljice i druga godišnjica smrti princa Philipa.