VELIKI HUMANITARCI

Odrastao je u velikoj obitelji: Upoznajte brata i sestre Richarda Gerea

23.07.2024 u 06:05

Bionic
Reading

Proslavljeni američki glumac jedan je od petero braće i sestara, a odrastao je u metodističkoj obitelji. Živjeli su vrlo skromno te su Richard Gere i njegov brat već od ranog djetinjstva vodili brigu o vrtu i stoci, a njihovi roditelji trudili su se da im djeca skladno odrastaju i da im ništa ne nedostaje

Richard Gere drugo je dijete Homera Georgea Gerea i Doris Gere, a rođen je u Philadelphiji 1949., prije nego što se obitelj nastanila u New Yorku. Ima tri sestre, Susan, Lauru i Joanne, te brata Davida.

Ocu iskazao osobito poštovanje

Bili su metodistička obitelj te su zagovarali milosrđe, aktivizam i obrazovanje: roditelji su mu išli na koledž te sva njegova braća i sestre imaju diplome, a dvoje njih čak i doktorate.

Glumčev otac Homer bio je agent za prodaju osiguranja za tvrtku Nationwide, kojoj je ostao vjeran do umirovljenja, a nakon toga postao je aktivist za neprofitnu organizaciju Meals on Wheels. Više od 25 godina za njih je prikupljao sredstva i razvozio obroke.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Glumac se pojavio u jednoj od kampanja s ocem, a najstarijeg sina, kojeg ima s glumicom Carey Lowell, nazvao je po svom ocu Homer James Jigme Gere (James je ime Careynog oca dok Jigme znači 'neustrašiv' na jednom od tibetanskih jezika).

Homer je preminuo u ožujku 2023. u dobi od 100 godina, a njegova supruga Doris umrla je 2016. godine. Par je zajedno proveo više od 70 godina. Sva Richardovi braća i sestre nastavljaju nasljeđe svojih roditelja te su i sami uključeni u aktivizam, baš kao i glumac, koji snažno podržava Tibet i zagovara ciljeve poput podizanja svijesti o AIDS-u i ekološkoj pravdi.

u cannesu

Strastveni poljupci Richarda Gerea i supruge Alejandre na crvenom tepihu

Pogledaj galeriju

Susan Gere

Richardova sestra Susan ima doktorat te dugu i uspješnu akademsku karijeru. Bila je direktorica Odjela za savjetovanje i psihologiju na Sveučilištu Lesley u Bostonu i radila je na njemu više od četiri desetljeća do umirovljenja ove godine.

Sveučilišna web stranica opisuje je kao 'glavnog profesora te konzultanta u zajednici', a njezino istraživanje usmjereno je na 'integrativne pristupe liječenju traume; razumijevanje utjecaja nepovoljnih životnih iskustava na učenje odraslih i savjetovanje o mentalnom zdravlju'.

nastavlja se štrajk

Richard Gere snimljen na protestima u društvu slavnih glumica

Pogledaj galeriju

Laura Gere

Njezina sestra Laura obasula je Susan pohvalama na LinkedInu ove godine povodom njezina odlaska u mirovinu, napisavši: 'Tako sam ponosna na svoju sestru Susan Gere, ne samo zbog njezina nevjerojatnog vodstva, već i zbog toga što vodi srcem. Tako sam blagoslovljena što je imam kao sestru. Radujem se ovom nevjerojatnom novom poglavlju za tebe.'

Laura je bila potpredsjednica Partnerships Health Plana u Careforthu više od osam godina, čiji je cilj podržati njegovatelje u zajednici i poboljšati njihovu kvalitetu života, a zahvalna je za njihovu podršku nakon smrti roditelja. Ima MBA diplomu na Babson Graduate School of Business i, prema riječima Susanine kćeri Caroline, bliska je sa svom braćom i sestrama.

Joanne Gere

Joanne je izvršna direktorica i suosnivačica Westchester Biotech Projecta, čiji je cilj okupiti znanstvenike, istraživače i poduzetnike iz cijele biomedicine kako bi podržali inovacije. Prema časopisu Westchester, započela je projekt sa suosnivačem Michaelom Wellingom 'nakon što je uvidjela potrebu za povezivanjem znanstvenika'.

Časopisu je rekla da je 'njezina karijera usmjerena na to da natjera znanstvenike da razgovaraju jedni s drugima'. Studirala je likovne umjetnosti, smjer slikarstvo, na Bard Collegeu 1970-ih, a sada živi u Princetonu u New Jerseyju.

još uvijek se ne da

Zavodnik bez premca: Ljubi 34 godine mlađu, a nisu mu odoljele ni ove ljepotice

Pogledaj galeriju

David Gere

Richardov brat David profesor je i direktor UCLA Art and Global Health Centrea. Predaje umjetnički aktivizam na sveučilištu, a također je doktorirao. Aktivist je u borbi protiv AIDS-a i vodio je projekt pod nazivom 'Through Positive Eyes', čiji je cilj ispričati priče stotina ljudi koji žive s HIV-om i AIDS-om.

David se pojavio na CNN-u uoči Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a 2019. godine. Deklarira se kao gej, a kad je vidio brata Richarda kako nastupa u predstavi koja govori o progonu homoseksualaca u nacističkoj Njemačkoj - u Bentu na Broadwayu 1980. - to mu je pomoglo da se pomiri sa svojom seksualnošću. 'Gledanje predstave bilo bi mučno iskustvo za svakog gledatelja, ali za mene je bilo posebno jer sam u tom trenutku svog života počeo shvaćati da sam gej', rekao je svojedobno David.