slavni frontmen

Oduševljen je: Fotografija Noela Gallaghera u stalnom postavu Nacionalne galerije portreta

09.09.2024 u 13:44

Bionic
Reading

Tekstopisac grupe Oasis, Noel Gallagher 'oduševljen je i počašćen' što će njegov crno-bijeli portret, kako je kazao, 'mrzovoljnoga sredovječnog muškarca koji se mrzi fotografirati' biti uskoro izložen u britanskoj Nacionalnoj galeriji portreta

Gallagherova slika koju je snimila Zoe Law prvi će put biti izložena za javnost 29. studenog u sklopu izložbe 'Legends' u londonskoj galeriji uz još stotinu portreta slavnih osoba koje je snimila ta cijenjena londonska fotografkinja, a utjecale su na njezin život i karijeru.

Gallagherova će fotografija ostati u stalnom postavu zbirke galerije i nakon završetka izložbe 2. ožujka 2025.

Među ostalim crno-bijelim fotografijama posjetitelji će moći vidjeti i onu pobjednika Svjetskog kupa Engleske, legende Manchester Uniteda, Sir Bobbyja Charltona, glumca Orlanda Blooma i nikad prije objavljene slike kanadske glumice Kim Cattrall.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Trajna ostavština

'Oduševljen sam i počašćen što je moj portret u stalnome postavu zbirke Nacionalne galerije portreta. Pomisao na to da će portret jednoga mrzovoljnog sredovječnog muškarca koji se istinski mrzi fotografirati biti trajno izložen kako bi mu se divile buduće generacije, doista je nešto posebno. Hvala', kazao je Gallagher.

Law je rekla da joj je 'najveća čast' činjenica što će upravo njezina fotografija Gallaghera postati dio stalnog postava zbirke u prestižnoj galeriji. 'Najveća mi je čast što je moj portret legende Noela Gallaghera otkupila Nacionalna galerija portreta. To je trajna ostavština o kojoj sanjaju svi fotografi i umjetnici koji se bave portretima'.

ZA RAZLIKU OD OBOŽAVATELJA

Ovi glazbenici nisu podnosili svoje najveće hitove

Pogledaj galeriju

Fotografija će se naći na izložbi nakon što su Gallagher i njegov brat Liam najavili da će se njihov bend Oasis ponovno okupiti i sljedeće godine održati niz koncerata u Velikoj Britaniji i Irskoj, prvi put nakon raspada grupe 2009.

'Apsolutno smo oduševljeni što smo nedavno kupili portret Noela Gallaghera autorice Zoe Law za zbirku fotografija Nacionalne galerije portreta', rekla je viša galerijska kustosica za fotografije Sabina Jaskot-Gill. 'Nadam se da će ovi upečatljivi monokromatski portreti, koji slave raznolikost britanskoga kulturnog života, nadahnuti sljedeću generaciju fotografa i posjetitelja Nacionalne galerije portreta', kazala je Jaskot-Gill.