javne i ružne svađe

Braća Gallagher napokon zakopala sjekiru, no pitanje je hoće li hladne glave dočekati početak turneje Oasisa

03.09.2024 u 12:06

Bionic
Reading

Prije godinu dana Noel Gallagher pozvao je svog brata i bivšeg člana iz benda da okončaju 14 godina dugu svađu, te da popričaju o ponovnom okupljanju Oasisa. Po svemu sudeći, pomirili su se i za iduću godinu planiraju turneju koja bi im trebala donijeti vrtoglavu zaradu

Oasis se raspao 2009. nekoliko sati pred nastup na festivalu u Parizu. Noel je 2021. priznao kako je on bio taj koji je izazvao žestoku svađu s bratom Liamom Gallagherom.

Za sve je kriva odjeća

Ispričao je kako mu je Liam dao odjeću s potpisom svog brenda Pretty Green, prije nego ga je lansirao, a on ju je, nenošenu, donirao dobrotvornoj trgovini. Otkrivajući što je bio 'početak kraja', Noel je za The Matt Morgan Podcast ispričao kako je njegov brat 'je*eno poludio' kad je otkrio da je njegova odjeća na 'lutki u dobrotvornom trgovini Barnardo‘s' prije no što je uopće lansirao brend.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Zahvaljujući svom stvaralaštvu, skupili su brojne nagrade i vojsku fanova, izgradivši imidž kontrovernih rokera za što su mnogi mislili da je dio njihovog glazbenog folklora. No međusobno nepodnašanje bilo je iskreno i istinito.

ZA RAZLIKU OD OBOŽAVATELJA

Ovi glazbenici nisu podnosili svoje najveće hitove

Pogledaj galeriju

'Lula mira'

Brača su se nastavila konstantno vrijeđati nakon raspada Oasisa. Krenuli su svatko svojim putem pa je Liam nastavio glazbeni put sa svojim bendom Beady Eye, a Noel je osnovao grupu High Flying Birds Noel Gallagher. Sad je službeno potvrđeno da su odlučili zaboraviti na međusobne razmirice, a iza iznenadne pomirbe stoji enormna zarada koju bi bend mogao ostvariti svojim koncertnima. Očekuje se da će turneja zaraditi više od 400 milijuna funti.

Turneja pod nazivom 'Oasis Live '25' obuhvatit će 14 koncerata u pet gradova: Cardiffu, Manchesteru, Londonu, Edinburghu i Dublinu. Prvi koncert održat će se 4. srpnja 2025. godine na Principality stadionu u Cardiffu, dok će posljednji biti 17. kolovoza 2025. godine na Croke Parku u Dublinu. Dođe li ponovo do raspada benda, službene stranice za prodaju ulaznica nude povrat novca za ulaznice.