2. ožujka

Omiljena sinjska četvorka M.O.R.T. u ožujku nastupa u Tvornici kulture

03.11.2023 u 13:56

Bionic
Reading

Subota, 2. ožujka 2023. // Zagreb, Tvornica kulture

Omiljena sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. održat će veliki koncert u Tvornici kulture. Gotovo godinu dana nakon objave hvaljenog petog studijskog albuma ‘Samo hrabro i bezveze!’, u subotu, 2. ožujka 2023. godine, M.O.R.T. će nastupiti u Zagrebu.

M.O.R.T. - Mamuran Izvor: Društvene mreže

M.O.R.T. čine Ivan Katić John na vokalu, Bože Blajić Zvrk na gitari, Jakov Maleš Kikos na basu i Milan Mijač Mile na bubnjevima. Peti je studijski album, ‘Samo hrabro i bezveze!’, žestoka četvorka snimala za vrijeme lockdowna, a već po svom izlasku dobio je fantastične recenzije, kao i prognozu po mnogima jednog od najboljih albuma godine. Materijal je snimljen u mostarskom studiju Pavarotti, dok je miks i master albuma radio Mark Mrakovčić uz asistenciju benda. Album čini 11 neukrotivih pjesama u koje je bend ulio sav svoj bijes i sve svoje frustracije ne pristajući ni na kakve kompromise. ‘Samo hrabro i bezveze!’ objavljen je za Los Angeles Agency, a dostojan je nasljednik prvih četiriju albuma u fantastičnoj diskografiji benda koju čine ‘Vrhunsko dno’ koji je bend samostalno objavio 2012. godine, a kasnije i za etiketu Slušaj najglasnije, ‘Odjel za žešće’ objavljen 2014. godine, ‘Tužna kocka’ iz 2015. te prvo i zasad jedino izdanje na engleskom jeziku iz 2019. godine ‘Standing Runningman’. U međuvremenu su objavili i sjajnu suradnju s Mary May, singl ‘Igračke (Potraži me ponekad)’, a s posljednjeg su se izdanja izdvojili i singlovi za koje je bend snimio i prateće spotove, ‘Imam sve’, ‘Svijet se sužava’ te ‘Mamuran’.

Izvor: Društvene mreže

M.O.R.T. broji preko 400 koncerata, nastupe po Britaniji, Irskoj, Austriji, Bugarskoj te nizu festivala u Hrvatskoj i regiji. Osim bogatog koncertnog iskustva i vjerne publike, epitet ‘najboljeg albuma godine’ nije im stran. Bend je tijekom godina zaradio brojne nagrade i nominacije, od kojih se ističu dvije nominacije za Porin 2015. godine: u kategoriji Novog izvođača godine, dok je album ‘Tužna kocka’ nominiran za Najbolji rock album godine.

Izvor: Društvene mreže

Nakon brojnih festivalskih i klupskih nastupa, slavlje će novog izdanja hrabro zaokružiti i koncertom u Velikom pogonu. Opasni riffovi, razorna ritam sekcija, sirova svirka i katarzična izvedba ujedinit će energije benda i publike u Tvornici kulture u ožujku sljedeće godine. ‘Samo se ti smiji’, ‘Mali Isus’, ‘Buka u glavi’, ‘Draga majko’, ‘Nibiru’, ‘Nina’, ‘Na cesti’, ‘Plamen što kriješ’ i ‘Olovni vojnici’ napokon će odjekivati u Šubićevoj. John, Zvrk, Kikos i Mile spremni su još jednom pokazati Zagrepčanima svoj sinjski punk blues rock.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 17 eura.