LIJEPA I PAMETNA

Otkrivamo tko je Neri Oxman, ljepotica koja je zavela Brada Pitta i zamijenila Angelinu Jolie

10.04.2018 u 11:19

Bionic
Reading

Otkako se doznalo da je Brad Pitt, nakon kraha braka s Angelinom Jolie, ponovno pronašao sreću, ovoga puta ne u kolegici glumici, već u umjetnici i profesorici s uglednog fakulteta, sve zanima jedna stvar - tko je Neri Oxman i kako joj je uspjelo zavesti jednog od najpoželjnijih holivudskih glumaca

Neri Oxman rođena je 1976. godine u izraelskom gradu Haifi, u kojem je i odrasla s roditeljima arhitektima, Rivkom i Robertom Oxmanom. Nakon što je odslužila vojnu obvezu, 1997. godine odselila se u Jeruzalem kako bi upisala Hebrew University Hadassah Medical School, no ljubav prema arhitekturi bila je jača od one prema medicini, stoga je Neri nakon dvije godine napustila fakultet i upisala arhitekturu na Technionu – izraelskom institutu tehnologije, a potom i Arhitektonski fakultet u Londonu, na kojem je diplomirala 2004. godine.

Intervju s Neri Oxman Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Samo godinu kasnije preselila se u Boston kako bi mogla pohađati doktorat na čuvenom MIT-u, odnosno Massachusetts Institute of Technology, da bi 2010. godine dobila priliku postati izvanredna profesorica. Njezini umjetnički radovi izlagani su u MoMA-i, pariškom Centru Georges Pompidou, bečkom Muzeju primijenjenih umjetnosti te Muzeju likovne umjetnosti i Muzeju znanosti u Bostonu.

Neri iza sebe ima brak s argentinskim skladateljem Osvaldom Golijovim, za kojeg je rekla da je imao velik utjecaj na nju i njezin rad, a prije negoli je upoznala Brada Pitta, bila je sedam mjeseci u vezi s milijarderom Billom Ackmanom.

Slavnog glumca upoznala je preko zajedničkih poznanika, koji su upravo lijepu umjetnicu i profesoricu preporučili Bradu Pittu, kada se on nakon razvoda od Angeline Jolie poželio posvetiti svojoj velikoj ljubavi - izradi skulptura, ali i svojoj fondaciji Make It Right, koja gradi funkcionalne i ekološki prihvatljive domove za one koji si to ne mogu priuštiti.

Angelina Jolie i Brad Pitt Izvor: Reuters / Autor: Reuters

'Njihovo prijateljstvo još uvijek nije preraslo u romansu jer su oboje izrazito oprezni, no, s druge strane, više je od poslovnog prijateljstva, a Brad je itekako zainteresiran da provede što više vremena u društvu Neri, koja ga fascinira', otkrio je izvor blizak glumcu za medije.