VOJVOTKINJA SOPHIE

Ovaj potez dokaz je da je kraljičina miljenica napokon zaslužila povjerenje kralja Charlesa

16.07.2024 u 19:03

Bionic
Reading

Britanska monarhija posljednjih godina uistinu prolazi kroz teške trenutke, a oni su, u konačnici, doveli i do znakovitih promjena. Uz smrt voljene kraljice Elizabete II, odnosi se to na napuštanje dužnosti princa Harryja i Meghan Markle, koji su se odselili u Ameriku, a sve je to u fokus stavilo ljude koji su do sada više bili postrani, uključujući vojvotkinju od Edinburgha

Iako je svih ovih godina vrijedno radila da bi napravila sve što je u njezinoj moći za dobrobit kraljevske obitelji i monarhije, zbog čega je i postala miljenica pokojne kraljice Elizabete II, 59-godišnja Sophie, vojvotkinja od Edinburgha, tek je u posljednje vrijeme uistinu zasjala.

I dok se iza zatvorenih vrata događa prava zdravstvena kriza (nakon što su liječnici kralju Charlesu i Kate Middleton dijagnosticirali karcinom, a princeza Anne je hitno hospitalizirana), ali i brojne svađe koje uključuju prinčeve Williama i Harryja, Sophie je uspjela izdići se iz svega.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Njezina popularnost raste iz dana u dan, a očito je to i da joj je, nakon svega viđenog, samo nebo granica. Sophie je s vremenom postala osoba na koju kraljevska obitelj uistinu može računati, bilo da je u pratnji kraljici Camilli ili se sama pojavljuje na službenim događanjima.

Mnogi kažu da je dobila priliku za svojevrsno promaknuće u kraljevskoj obitelji nakon što su princ Harry i Meghan Markle najavili da napuštaju kraljevsku obitelj i nastavljaju svoj život u Montecitu. Ona je dobivenu priliku čvrsto uhvatila i ubrzo opravdala dano povjerenje.

VOJVOTKINJA OD EDINBURGHA

Udobne i uvijek u trendu: Najdraža kraljičina snaha ne izlazi iz omiljenih espadrila

Pogledaj galeriju

Ona i njezin suprug, princ Edward sada su među rijetkim zaposlenim članovima kraljevske obitelji mlađim od 70 godina. Osim njih, to se odnosi tek na princa i princezu od Walesa. Uz očigledan jaz u monarhiji, Sophie je postala ključni član kraljevske obitelji.

Kakav je danas njezin status, najbolje se pokazalo tijekom nedavno održane državne večere, kada je britanska kraljevska obitelj u Buckinghamskoj palači ugostila prijatelje iz japanske kraljevske obitelji. Sophie je pripala čast da sjedi na samom čelu stola, odmah pored cara Naruhita.

Kralj Charles nije trebao ništa reći, jer njegov potez da Sophie stavi pored cara jasno govori o tome da je zadobila njegovo povjerenje te da na nju računa i u budućnosti.