dr. mark sloan

Ovo je pravi razlog zašto je Eric Dane izbačen iz serije 'Uvod u anatomiju'

30.06.2024 u 13:19

Bionic
Reading

Zvijezda serije 'Euforija' Eric Dane progovorio je o svom odlasku iz dugogodišnje ABC-jeve serije 'Uvod u anatomiju' u kojoj je u šest sezona, od 2006. do 2012. glumio dr. Marka Sloana

Eric Dane smatra kako je dobio otkaz u popularnoj seriji 'Uvod u anatomiju. 'Prije su me oni otpustili nego li sam sam otišao iz serije,' priznao je Dane u epizodi podcasta Daxa Sheparda 'Armchair Expert'.

Kad se Shepard osvrnuo na to da se glumac borio s ovisnošću o drogama i alkoholu pred kraj svog angažmana u seriji, Dane je odgovorio: 'Borio sam se. Nisu me otpustili zbog toga, iako definitivno nije pomoglo.'

Dane je rekao kako vjeruje da je otpušten iz financijskih razloga. 'Postao sam - kao većina glumaca koji provedu dosta vremena u seriji - jako skup za mrežu', rekao je. 'A televizijska kuća zna da će vodstvo serije učiniti ono što mora, bez obzira na to koga zadrže u njoj - sve dok imaju svoju Grey, dobro im je.'

  • +6
Eric Dane Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U daljnjem objašnjavaju rekao je kako on sam 'nije bio isti tip kojeg su angažirali' pa je razumio kada su ga producenti odlučili otpustiti. Dane je također pohvalio kreatoricu serije, Shondu Rhimes, jer je bila stvarno sjajna tijekom čitavog projekta.

'Žestoko nas je štitila. Štitila nas je javno, štitila nas je privatno… Volim Shondu Rhimes i zaštitila je mene, ali sam vjerojatno dobio otkaz', prisjetio se Dane.

'Taj trenutak nije bio dramatičan u stilu 'otpušten si', bilo je više u stilu 'nećeš se više vratiti.'

Glumac filma 'Zločesti dečki 4' rekao je da je bio trijezan tri ili četiri godine prije nego što su ga angažirali u seriji 'Uvod u anatomiju', ali je posrnuo tijekom štrajka Udruženja američkih scenarista 2007. godine.

'Ako uračunate punih osam godina koliko sam proveo u seriji 'Uvod u anatomiju', bio sam u lošem stanju dulje nego što sam bio trijezan i tada su mi stvari počele ići naopako,' rekao je. U seriji, Daneov lik doktor Mark Sloan umire nakon ozljeda zadobivenih u padu aviona prikazanog u finalu 8. sezone. Iako je preživio tu specifičnu epizodu, njegov lik je na kraju preminuo na početku 9. sezone.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Kasnije se vratio kao gostujući lik u 17. sezoni zajedno s Chyler Leigh, koja je glumila njegovu ljubav na ekranu, Lexie Grey. Leighin lik također je poginuo u nesreći.