pravi užitak

Ovo su serije koje jedva čekamo pogledati: Evo koje TV poslastice stižu do kraja godine

06.10.2024 u 18:59

Bionic
Reading

Kako se bliži kraj godine, na malim ekranima nas očekuju uzbudljive nove serije, kao i povratak nekih starih favorita. Bilo da ste ljubitelj trilera, drame ili komedije, sljedeći mjeseci donose nešto za svakoga. U nastavku vam donosimo pregled serija koje ne biste trebali propustiti do kraja godine

Dramske serije nastavljaju privlačiti pažnju, s pričama koje istražuju ljudsku prirodu i društvene teme. Brojne holivudske zvijezde odlučile su se pridružiti industriji koja raste, a projekti serija poput 'Yellowstone' ili 'Star Wars' čine se glumcima privlačniji negoli filmovi.

Do kraja godine uživat ćemo u nastavcima već popularnih serija, a na streaming servise stižu i neke dugoočekivane serije kao što je serija 'Senna' o vozaču Formule 1.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Nova TV promo, montaža Neven Bučević

The Franchise, HBO, 6. listopad

The Franchise je nadolazeća satirična komična televizijska serija koju je kreirao Jon Brown, a izvršni producenti su Brown, Armando Iannucci i Sam Mendes.

Radnja prati Daniela Brühla kao redatelja koji upravlja kaosom na filmskom setu o superherojima, a serija radnjom kombinira komediju na radnom mjestu s napetim svijetom filmskih hitova.

The Franchise | Official Teaser | HBO Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Disclaimer, Apple TV+, 11. listopad

Hvaljena novinarka Catherine Ravenscroft (koju glumi višestruko nagrađivana Cate Blanchett) izgradila je svoju reputaciju otkrivajući nedjela i prijestupe drugih. Međutim, nije ni ona bez mana, što će se otkriti jednim poklonom. Dobivši roman nepoznatog autora, čitanjem spoznaje da je postala glavni lik u priči koja razotkriva njezine najmračnije tajne.

Osim Blanchett, u seriji glume i Kevin Kline i Sacha Baron Cohen.

DISCLAIMER* — Official Trailer | Apple TV+ Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple TV+

Rivals, Hulu, 18. listopad

Ova serija savršeno odgovara na pitanja koja se ovih dana istražuju, a koja uključuju nasilje u Hollywoodu. Serija tematizira pozadinski život društvenih elita neovisne televizije 1986.

Uz politiku koja vlada na televiziji, prikazani su i pojedinci velikih ambicija koji su željni moći te spremni na štošta kako bi do nje došli. Poslovi se sklapaju u sobama za sastanke, kao i u spavaćim sobama, a nitko ne može biti siguran tko će biti bolji.

Rivals | Official Trailer | Hulu Izvor: Društvene mreže / Autor: Hulu

Diplomat, Netflix, 31. listopad

Prva sezona Diplomata završila je ostavljajući obožavatelje da požele još. Serija prati suđenja novoj američkoj veleposlanici u Ujedinjenom Kraljevstvu (Keri Russell), dok je ona podvojena između balansiranja veze sa svojim ambicioznim suprugom (Rufus Sewell) i obrane od međunarodne katastrofe koja uključuje zavjeru koja prijeti detonacijom geopolitika zauvijek.

The Diplomat: Season 2 | Official Teaser | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Yellowstone, Paramount Network, 10. studeni

Druga polovica 5. sezone sastojat će se od šest epizoda na Paramount Networku, dok je prva polovica 5. sezone od osam epizoda emitirana od studenog 2022. do siječnja 2023. Gotovo dvije godine poslije, nakon dugog odgađanja i problema sa snimanjem nastalih zbog štrajkova glumaca u Hollywoodu, posljednje epizode pete sezone popularne serije stižu na streaming servis 10. studenog.

U ovim epizodama gledatelji će se oprostiti od Kevina Costnera i njegove uloge, no serije pod nazivima '1994' i '2024' već su u pripremi.

Yellowstone Season 5 Official Trailer | Paramount Network Izvor: Društvene mreže / Autor: Yellowstone

The Old Man, Hulu, 12. studeni

Jeff Bridges se vratio kao glavni starac, iako taj nadimak nije tako loš kao što zvuči. Glumi bivšeg agenta CIA-e koji se nađe u bijegu nakon što je ubio uljeza u svom domu, a u bijegu mu pomažu razni prijatelji i suradnici. S obiljem akcije i preokreta, kao i ukratko o objašnjenjem značenja obitelji, serija predstavlja špijunski triler s iznenađujućom dubinom značenja.

THE OLD MAN Official Trailer (2022) Izvor: Društvene mreže / Autor: Movie Trailers Source

Cross, Prime Video, 14. studeni

Serija 'Cross' jedna je od tipičnih kriminalističkih serija kojima obožavamo popunjavati svoje slobodno vrijeme. Glavni lik serije je Alex Cross, detektiv i forenzički psiholog s jedinstvenom sposobnosti da istraži psihu ubojica i njihovih žrtava.

Crossa će utjeloviti Aldis Hodge, glumac kojeg smo ranije gledali u seriji 'Leverage' i filmu 'Black Adam'.

CROSS - Official Trailer | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Landman, Paramount+, 17. studeni

Serija se temelji na podcastu Boomtown o teksaškoj naftnoj industriji. Glavnu ulogu tumači Billy Bob Thornton, a u seriji će se pojavljivati i Demi Moore.

'Vrlo je zanimljiv svijet u gradu Fort Worthu u Teksasu koji se razvija. To je neka vrsta supkulture koju još nismo vidjeli, što je ono što mislim da Taylor radi tako dobro. Glumim ženu naftnog tajkuna... puno je lijepe odjeće. Suština toga zapravo je istraživanje problema oko nafte, petroleja, na svim stranama...a onda, naravno, tu je, kao što Taylor odlično radi ,tu je slasna unutarnja drama i obiteljska dinamika', rekla je Moore u govoru u Cannesu

Landman | Official Trailer | Paramount+ Izvor: Društvene mreže / Autor: Paramount+

Outlander, Starz, 22. studeni

S obzirom da će osma sezona serije biti posljednja, druga polovica sedme sezone povijesne drame označava približavanje posljednjim danima liječnice Claire i škotskog vojnika Jamieja Sama Heughana. Radnja je smještena tijekom Revolucionarnog rata, a dvojac mora odlučiti koja je strana doista saveznik. U međuvremenu, u novijoj prošlosti 1980-ih, njihova kći Brianna i njezina obitelj suočavaju se s vlastitim nevoljama.

U novom dijelu sezone glume: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton, Richard Rankin.

Outlander | Season 7, Part 2 Official Teaser | STARZ Izvor: Društvene mreže / Autor: Starz

Senna, Netflix, 29. studeni

Nova serija prati Ayrtona Sennu i njegove trkaće korijene od početka njegove karijere do njegove smrti na San Marino Grand Prix 1994. godine.

Serija je napravljena u suradnji sa Senninom obitelji, koja je obećala da će biti elemenata njegove priče koji se nikada prije nisu čuli. Sennu glumi Gabriel Leone, koji je zadnji put viđen kao španjolski vozač Alfonso de Portago u Ferrariju Michaela Manna.

Senna | Official Teaser | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Star Wars: Skeleton Crew, Disney+, 3. prosinac

Nova akcijska serija Star Wars Skeleton Crew priča je o odrastanju koja prati četvero izgubljene djece koja se pokušavaju vratiti kući preko galaksije. Na putu kući upoznaju razne likove, poput Joda Na Nawooda, tajanstvenog lika kojeg glumi Jude Law.

Seriju su zajedno kreirali Christopher Ford i Jon Watts, koji su zajedno radili na filmu 'Spider-Man: Homecoming'.

Star Wars: Skeleton Crew Izvor: Društvene mreže / Autor: Star Wars

The Recruit, Netflix, 16. prosinac

Noah Centineo glumi nedavno zaposlenog radnika u CIA-i koji vrlo brzo biva uvučen u veliki slučaj međunarodne politike.

'Znam da govorim u ime cijele naše glumačke postave i izvršnog tima u eOneu i Netflixu kada kažem da smo oduševljeni povratkom u The Recruit u drugoj sezoni. Jedva čekam vidjeti što Alexi Hawley sprema za sve nas', rekla je glavna zvijezda serije za Tudum.

Marvel Zombies, Disney+, datum nepoznat

Marvel Zombies zamišlja svijet u kojem je superheroje nadvladao virus iz kvantnog kraljevstva, koji ih svodi na bezumne, proždrljive mesoždere.

Iako još nije objavljen službeni popis glumaca za Marvel Zombies, znamo koji bi likovi trebali igrati glavne uloge, a iz toga možemo nagađati tko bi mogao biti na popisu. Shang-Chi (Simu Liu) i Katy (Awkwafina) ključni su za radnju serije, a potvrđeno je da ćemo vidjeti ostatak priča u kojima će se pojaviti Yelena Belova (Florence Pugh), Red Guardian (David Harbour), Death Dealer (Andy Le), Jimmy Woo (Randall Park), gospođa Marvel (Iman Vellani) i Kate Bishop (Hailee Steinfeld).

The Night Agent, Netflix, datum nepoznat

U seriji, koja se temelji na knjigama Matthewa Quirka, Gabriel Basso glumi Petera Sutherlanda. Agent FBI-a koji radi noćnu smjenu u Bijeloj kući u prošloj je sezoni otkrio veliku terorističku zavjeru. To je dovelo do velikog promaknuća, ali ove sezone otkrit ćemo znači li to i veću opasnost?

A Man on the Inside, Netflix, datum nepoznat

Serija se temelji na dokumentarcu 'The Mole Agent' nominiranom za Oscara, a prati umirovljenika koji se javlja na oglas da postane krtica u tajnoj istrazi unutar doma za umirovljenike.

U seriji glavnu ulogu ima Ted Danson, glumac kojeg smo upoznali u seriji 'The Good Place' i 'CSI'.

Dune: Prophecy, HBO, datum nepoznat

Serija 'Dune: Prophecy' smještena je 10 000 godina prije događaja iz nedavnih filmova i temelji se na romanu 'Sestrinstvo Dine' Briana Herberta i Kevina J. Andersona.

Pratit će dvije sestre Harkonnen (Emily Watson i Olivia Williams glume Valyu i Tulu Harkonnen) dok se bore protiv sila koje prijete budućnosti čovječanstva i osnivaju legendarnu sektu koja će postati poznata kao Bene Gesserit.

Dune: Prophecy | Official Teaser - Influence | Max Izvor: Društvene mreže / Autor: Max