AKCIjsKI SPEKTAKL

'Panična potraga' - film koji će obožavatelji nikad prežaljenog Paula Walkera pogledati u dahu

31.08.2022 u 13:14

Bionic
Reading

'Panična potraga' (Running Scared), akcijski triler s nezaboravnim i prerano otišlim Paulom Walkerom u naslovnoj ulozi, jedan je od onih filmova koji se od početka do kraja gledaju u jednom dahu!

Prerani odlazak američkog glumca Paula Walkera stradalog - baš poput nikad prežaljenog Jamesa Deana s kojim je Paul osim ljubavi prema sedmoj umjetnosti također, znakovito, dijelio i ljubav prema brzim automobilima - u prometnoj nesreći tragedija je koja je potresla čitavu jednu generaciju.

U paničnoj potrazi za akcijom

Premda je svoje prve glumačke korake napravio još kao dvogodišnjak glumeći u reklami za Pampers, a svoje prve zapaženije uloge ostvario u seriji Mladi i nemirni (The Young and the Restless) te filmovima Ona je sve to (She's All That) i Pobjednici (Varsity Blues), Paul će svjetsku slavu postići ulogom Briana O'Connera (za koju je i nagrađen) u megapopularnoj i visoko-oktanskoj akcijskoj franšizi Brzi i žestoki (Fast and Furious) na kojoj će raditi od njenih početaka sve do, nažalost, samoga kraja svog života.

Osim u spomenutoj franšizi, ali i filmovima kao što su Opasno plavetnilo (Into the Blue) ili Otimači (Takers), Paulova velika - iako nipošto isključiva - sklonost prema iznenađujuće često podcijenjivanom akcijskom žanru, ali i njegov, čini se, gotovo urođeni 'osjećaj' za dotični vidljivi su i u Paničnoj potrazi.

U ovom akcijskom trileru iz sada nam već poprilično daleke 2006. godine Paul tumači sitnog mafijaša Joeyja Gazzelu kojem je naređeno da se 'riješi' vatrenog oružja iskorištenog u hektičnom obračunu između njudžerzijske mafije i jamajkanske bande, a tijekom kojeg su smrtno stradala dva korumpirana policajca.

Međutim, kako to u filmu obično biva, ovaj naizgled jednostavan (premda svakako ne pretjerano moralan) zadatak ubrzo se pretvara u pravu noćnu moru kada spomenuto oružje padne ravno u ruke koje nikada ne bi trebale osjetiti njegovu težinu - one dječje.

Istovremeno i prikladan hommage prerano otišlom Paulu, ali i nepatvoren, hektičan te neuobičajeno kompleksan akcijski spektakl, Panična potraga - inače dostupna na streaming servisu Pickbox NOW - film je koji se uvijek gleda u jednom dahu!