uskoro počinje

Predstavljena 7. sezona popularnog kulinarskog showa 'Masterchef', poznato je kad kreće

31.08.2024 u 17:34

Bionic
Reading

Prij nego što se nova sezona MasterChefa, popularnog gastro showa počne emitirati u nedjelju, 15. rujna, na Novoj TV, ovogodišnji žiri je na predstavljanju nove sezone, u zagrebačkom restoranu Maredo, prezentirao neka od svojih jela

Nova sezona MasterChefa koja će, kako su najavili, biti zanimljiva i uzbudljiva donosi i nove članove žirija, velike profesionalce i majstore u svom poslu. To su domaćin, chef Mareda – Mario Mihelj i čovjek koji je donio prvu Michelinovu zvjezdicu u kontinentalnu Hrvatsku - Goran Kočiš. U ugodnom ozračju, kakvo se može očekivati u MasterChefu, trojica vrsnih kuhara prenijeli su gostima zagrebačkog restorana kroz uskusne zalogaje i jela koja su pripremali pred uzvanicima, a posjetitelji su se zabavili te među ostalim, uživali u izazovu Escape The Kitchen.

Još nas malo dijeli od početka MasterChefa, jedne od najpoznatijih zabavnih emisija u Hrvatskoj i svijetu. Gledatelji Nove TV i obožavatelji MasterChefa u nedjelju, 15. rujna od 20.15h imat će priliku upoznati prve kandidate koji će se u sedmoj sezoni natjecati za titulu nove kulinarske zvijezde, a djelić onoga što donosi nova sezona osjetili su uzvanici press eventa koji su imali prilike bolje upoznati nove članove žirija i okušati se u izazovima koji su probudili njihov natjecateljski duh.

Brojni izazovi, iznenađenja i obrati očekuju ovogodišnje kandidate koje će kroz uspone i padove voditi članovi žirija i moderatori showa Stjepan Vukadin, Mario Mihelj i Goran Kočiš. Od dvije tisuće prijavljenih, audicijama je pristupilo sedamdesetak odabranih natjecatelja, a njihova kreativna jela i životne priče gledatelji će moći pratiti kroz prvih šest audicijskih epizoda. Za titulu sedmog MasterChefa natjecat će se zaljubljenici u kuhanje različitih dobnih skupina, od 18 do 63 godine, te različitih profesija i zanimanja, pa će svoje snalaženje za kuhinjskim pultom pokazati ekonomisti, konobari, medicinski djelatnici, studenti, umirovljenici, inženjeri, tehničari i brojni drugi.

Kandidati koji na audicijama osvoje pregaču, izborit će prolazak u bootcamp, idući selekcijski krug, u kojem će kuhati jela prema zadanim namirnicama u zadanom vremenu. Najbolji kandidati koji osvoje pregaču imat će prilike odabrati u čijem timu, od trojice članova žirija, žele nastaviti natjecanje. No broj pregača je ograničen, pa će tako žiri napraviti selekciju među kandidatima s ciljem da odaberu 24 najbolja koji će dobiti jedinstvenu priliku ući u MasterChef kuhinju i MasterChef vilu.

Kroz tjedne tematske cikluse, kandidati koji uđu u MasterChef kuhinju suočit će se s 10 kutija iznenađenja, devet testova kreativnosti, 23 stres testa i devet gastroduela, sve s ciljem da napreduju u natjecanju i zadovolje zahtjevne kriterije žirija. No kandidatima će MasterChef biti i prilika da uče od iskusnih gastro profesionalaca, pa će tako, osim od članova žirija koji će biti njihovi mentori, o brojnim tehnikama kuhanja učiti i od 20-ak gostujućih chefova. Ispod MasterChef sata, kandidatima će rasti adrenalin i apetit za pobjedu dok se utrkuju s vremenom i testiraju svoju snalažljivost, kreativnost, brzinu i znanje – sve do finala koje će otkriti pobjednika sedme sezone.