POČETAK KARIJERE

Psovanje Brada Pitta na hrvatskom je hit; je li to naučio dok je snimao s Milenom Dravić?

03.10.2024 u 11:53

Bionic
Reading

Društvenim mrežama širi se snimka iz jedne od scena najnovijeg hita Brada Pitta i Georgea Clooneyja 'Wolfs', a u kojoj im se pridružio i hrvatski glumac Zlatko Burić. Razlog zašto je scena postala viralna je psovanje Brada Pitta na hrvatskom, koji njemu nije nepoznanica

Oni su najbolji holivudski prijatelji, a koliko dobro funkcioniraju, kako van ekrana tako i na njemu, govori najbolje i njihov najnoviji zajednički projekt. Riječ je naravno o Bradu Pittu i Georgeu Clooneyju i njihovom hitu 'Wolfs' koji je svoju premijeru imao na Filmskom festivalu u Veneciji.

A razlog zašto je, barem u Hrvatskoj, taj film postao viralan, scena je svadbenog plesa u jednoj njujorškoj dvorani. U toj sceni muškarci plešu i u svoj 'krug' ubacuju i Pitta i Clooneyja koji, nakon što glazba završi, potežu jedno na drugoga pištolje.

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

'Sočno' psovanje

Njihovo 'prepucavanje' završava tako da Pitt 'sočno' opsuje Clooneyja i kaže mu 'Pi*ku materinu!' U istoj sceni pojavljuje se i hrvatski glumac Zlatko Burić koji se obojici obraća s rečenicom: 'O‘ladite, je*em vam!'

Psovanje na hrvatskom za Brada Pitta zapravo nije nikakva nepoznanica, budući da je upravo u bivšoj Jugoslaviji danas A zvijezda holivudske liste započeo svoju glumačku karijeru i to u filmu s Milenom Dravić.

George Clooney i Brad Pitt kod Jimmyja Kimmela Izvor: Profimedia / Autor: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bilo je to 1988. i tada je Brad Pitt nekoliko mjeseci proveo u Crnoj Gori, prihvativši ulogu u američko-jugoslavenskoj koprodukciji 'Tamna strana sunca'. Za istu je dobio plaću od 1523 dolara tjedno te priliku da sedam tjedana boravi na jadranskoj obali, ali i da za potrebe filma vozi motocikl.

'Otišao sam u Los Angeles na audiciju na kojoj se pojavilo 400 momaka. U užem izboru ostala su dvojica. Agenti su me nagovarali da odaberem drugog momka, ali ja sam se odlučio za Brada Pitta. Kad je saznao da je dobio ulogu, skakao je od sreće', izjavio je svojedobno redatelj Božidar Nikolić.

Brad Pitt psuje na hrvatskom u filmu 'Wolfs' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Pitt se tada nije dugo premišljao. Spakirao je kofere i stigao na Jadran kako bi glumio mladića koji ima rijetku alergiju na sunce, zbog čega dobar dio filma ima fetišističku kožnu masku na glavi. Sam redatelj otkrio je kako je Brad Pitt bio oduševljen našom obalom te je čak maštao kako će jednog dana tamo kupiti vilu i skrasiti se. No, čini se da je jedan incident promijenio njegova razmišljanja.

U Dubrovniku je zamalo dobio batine

Naime, priče i danas kruže kako je Brad Pitt zamalo dvaput dobio batine. Prvi puta za potrebe filma, u trenutku kada njegov lik napadne nekoliko Crnogoraca i premlati jer je štitio djevojku, no drugi su puta stvari uistinu pošle po krivu.

SVE SU RASPAMETILI

Kakav melem za oči: George Clooney i Brad Pitt pokazali kako se to radi

Pogledaj galeriju

'Pitt i jedan američki kolega imali su nekoliko dana slobodno i otišli su u Dubrovnik. Nakon jedne noći panično me je nazvao iz Dubrovnika da dođem po njega. On i prijatelj zakačili su se u nekom baru s lokalnim mladićima te pukom srećom izbjegli batine i noćenje u policiji. Bio sam izvan sebe od bijesa, ali to je još više učvrstilo naše prijateljstvo', rekao je Nikolić kojeg je Pitt posjetio 1991. u Beogradu, gdje ga je redatelj ugostio i čak vodio na utakmicu tadašnjeg Kupa prvaka između Crvene zvezde i Bayerna.

Brad Pitt u filmu 'Tamna strana sunca' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube