NEPOŽELJNA AMERIKANKA

Sad znamo i tko nije želio da se Meghan Markle pojavi u Balmoralu gdje je umrla kraljica Elizabeta II

10.09.2022 u 12:45

Bionic
Reading

Princ Harry doputovao je u škotski Balmoral kako bi se s ostatkom obitelji posljednji put oprostio s voljenom bakom, kraljicom Elizabetom II. No iako se pričalo kako će se tamo pojaviti i Meghan Markle to se nije dogodilo

Premda je glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Sussexa novinarima rekao da Meghan Markle putuje s Harryjem u Škotsku, tamnokosa Amerikanka nije otišla na taj put.

Sad je jasno i zbog čega se to dogodilo!

Naime, kako je objavio britanski The Sun, upravo je kralj Charles III. bio taj koji je nazvao Harryja i zabranio mu da Meghan dođe s njim u Balmoral.

Članovi kraljevske obitelji su se u četvrtak okupili u Balmoralu, gdje je u dobi od 96 godina preminula kraljica Elizabeta II. Mediji su tijekom dana izvijestili da su u škotski dvorac, između ostalih, došli prinčevi William i Harry, ali da njihove supruge nisu došle s njima.

  • +6
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

The Sun sad pak saznaje da je Charles tražio od Harryja da njegova supruga ne dolazi.

Harry je naime bio u Frogmoreu kad mu je Charles u telefonskom razgovoru rekao da ne dovodi Meghan sa sobom u Balmoral.

'Charles je rekao Harryju da nije ispravno ili prikladno da Meghan bude u Balmoralu u tim teškim trenucima. Naglašeno mu je da Kate ne ide i da bi se trebali zaista ograničiti na najužu obitelj. Charles je vrlo, vrlo jasno rekao da Meghan neće biti dobrodošla', kažu dobro upućeni izvori za The Sun.

Kralj Charles III je u svom prvom TV obraćanju s titulom kralja otkrio službene nove titule princa Williama i Kate Middleton, ali i na neki način pružio ruku pomirenja odbjeglim članovima kraljevske obitelji.

  • +6
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Također želim izraziti svoju ljubav prema Harryju i Meghan dok nastavljaju graditi svoje živote u inozemstvu', rekao je tad kralj Charles.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa odstupili s mjesta starijih članova kraljevske obitelji u siječnju 2020. a svoj život izgradili su u Kaliforniji gdje je rođena i odrasla zvijezda serije 'Suits', Meghan Markle.

Par ima dvoje djece, sina Archieja i kćer Lilibet 'Lili' Dianu.

Inače, kako je objavljeno, nakon smrti kraljice Elizabete II. djeca princa Harryja i Meghan Markle trebala bi postati princ Archie i princeza Lilibet osim ako novi britanski kralj, njihov djed kralj Charles III., ne odluči prekinuti tradiciju i promijeni pravila. Iako novi kralj nije dao dodatne pojedinosti, moguće je da bi mogao smanjiti broj članova kraljevske obitelji samo na one koji su u nasljednoj liniji za tron.

Kako bi spriječio da Archie postane princ, a Lilibet princeza kralj bi morao donijeti novi propis.

Prema trenutnoj liniji nasljeđivanja, Archie i Lilibet, koji žive u Kaliforniji sa svojim roditeljima, sada su šesti i sedmi u redu za britansko prijestolje. Prije njih dolaze njihov stric, princ William i njegovo troje djece, George, Charlotte i Louis, a zatim Harry.