NJEZINO VRIJEME TEK DOLAZI

Sienna Miller sasvim iskreno: 'U ovim godinama nismo stare vještice'

06.06.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Sienna Miller se prošle godine vratila u London nakon sedam godina provedenih u New Yorku, a sada je bila jedna od glavnih zvijezdi u Cannesu zbog novog filma s Kevinom Costnerom. Iza nje su brojne uloge, no status podcijenjene glumice mogle bi izbrisati upravo nadolazeće godine i projekti kojima se nada

Glumica Sienna Miller dobila je pažnju medija i ljubitelja showbusinessa nakon što je kao 22-godišnjakinja glumila u filmu 'Alfie', no ponajviše time što se veza sa seta preselila u stvarni život pa je postala poznata i kao djevojka Judea Lawa. Nakon uloge u 'Alfieju', glumila je u filmu 'Tvornica snova', u kojem je portretirala ikonu Edie Sedgwick, ali i sama postala jedna od glumica koje su mnogi smatrali partijanericama te su bile posve podcijenjene... Ali čini se da njezino vrijeme tek dolazi!

Njezin se rad fokusirao na kazališne daske pa je na West Endu glumila u 'Mački na vrućem limenom krovu', a na Broadwayu u 'After Miss Julie'. Prije desetak godina glumila je i u 'Američkom snajperu' te 'Lovcu na lisice', a prije 2022. bila je jedan od glavnih likova serije 'Anatomija skandala', za kojom su poludjeli svi pretplatnici Netflixa.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Da njezino vrijeme tek dolazi, pokazuje i suradnja s Kevinom Costnerom u vesternu 'Horizont: Američka saga'.

'Dakle dobila sam poziv Kevina Costnera. Rekao je da snima vesterne i bih li išla s njim na zapad', rekla je za Guardian te dodala kako mu je odgovorila: 'Da, Kevine. Ići ću s tobom na zapad. Ja sam dijete 1990-ih, 'Ples s vukovima' bio mi je najdraži film dok sam odrastala. Costneru se u mojoj knjizi ne govori ne.'

  • +3
Sienna Miller Izvor: Profimedia / Autor: Lionel Guericolas / MPP / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Nakon što završi suradnju s popularnim glumcem, Miller se planira vratiti u kazalište u Londonu.

Nakon nekoliko uspješnih godina u svijetu glume, 42-godišnja glumica zaključuje: 'Nadam se da sam ušla u 40-e u pravo vrijeme. Čini se kao da svijet možda shvaća da u ovim godinama nismo stare vještice, već da zapravo možemo puno više doprinijeti.'

Ipak, na svojoj je koži već iskusila da su u svijetu slavnih najvažniji mediji te da upravo oni odlučuju tko će, a tko neće uspjeti.

Godine 2005. postala je žrtva hakiranja telefona te su brojne njezine privatne stvari postale lako dostupne u javnosti. Nakon što je 2008. godine dobila odštetu od News Group Newspapers i dviju paparazzi fotoagencija zbog kršenja njezine privatnosti, kasnije je poduzela akciju protiv News of the Worlda, a zatim svjedočila u istrazi protiv njega, prihvativši 100.000 funti odštete od tog tabloida.

Nakon sudskih sporova odlučila je napustiti London i preseliti se u New York, u kojem je provela sedam godina. Objasnivši da se New York promijenio, priznala je da joj je nakon pandemije počeo nedostajati London te se prošle godine odlučila vratiti.

'Imala sam vrlo intenzivno desetljeće pomnog nadzora u ovoj zemlji. Kamo god sam išla, osjećala sam se posramljeno. Tako sam prvih pet godina u New Yorku bio tako sretna. Tamo sam mogla disati. New York se sada promijenio. Uvijek je bio središte bilo koje kulture, a to znači i puno tiktokera i influencera... Ali trebao mi je odmor od Engleske i ponovno se ovdje osjećam kao kod kuće', objasnila je.

LIJEPA SIENNA MILLER

U hit haljini: Rodila je prije manje od dva mjeseca, a figuru je dovela do savršenstva

Pogledaj galeriju