potres na dvoru

Skandal u kraljevskoj obitelji: Posinak budućeg kralja završio u pritvoru zbog napada na djevojku

07.08.2024 u 14:44

Bionic
Reading

Sin norveške princeze Mette-Marit uhićen je u nedjelju navečer. Marius Borg Hoiby, proveo je više od 30 sati u pritvoru nakon incidenta u stanu u Oslu, policiji ga je prijavila 20-godišnjakinja

Iako Marius Borg Hoiby ima tek 27 godina često je na naslovnicama u svojoj zemlji. Norveška princeza Mette-Marit rodila ga je u prvom braku, prije nego što je upoznala nasljednika norveške krune princa Haakona.

Optužen za zlostavljanje

Mette-Marit je zbog svega iznenada otkazala svoje sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Parizu te je ostala u Norveškoj, a 50-godišnji princ Haakon putovao je sam te je viđen da sam prati atletiku.

Prema priopćenju policije, Marius je optužen za 'tjelesno zlostavljanje', nakon što je objavljeno da je stan izgledao 'uništen' kada su stigli na poprište. Ne zna se tko je žena protiv koje je Borg Hoiby navodno vršio nasilje. Prevezena je u bolnicu gdje joj je dijagnosticiran potres mozga prije nego što je puštena u ponedjeljak rano ujutro. Policija je izvijestila da je Borg Hoiby stavljen u samicu i da mu je uzeta krvna pretraga da se utvrdi je li bio pod utjecajem droga. Stan u kojem se dogodio incident izgleda kao da je uništen, navodi norveški tabloid Dagbladet.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Palača je komentirala incident i 'uputiti na odvjetnika Mariusa Borga Hoibyja u ovom slučaju', glasnogovornik kraljevske obiteljiGuri Varpe, piše Dagbladet. Odvjetnik koji će braniti Mariusa, Oyvind Bratlien, zamolio je za 'privatnost i mir' svog klijenta.

Oyvind Bratlien, je objasnio za novine Se og Hor da bi se 'optužba odnosila na tjelesne ozljede, što je najmanje ozbiljan oblik nasilja prema zakonu'. Navodno je 27-godišnjak trenutno na kraljevskom imanju Skaugum sa svojom 50-godišnjom majkom. Poznato je da je Marius prije bio u vezi s bivšom Playboyevom manekenkom iz Londona Juliane Snekkstad 2019. godine. U srpnju ove godine je podijelio je intimne snimke s Rebeccom Helberg Arntsen u svojoj Instagram priči. Jednu od njezinih objava na društvenoj mreži je kometirao 'Moja djevojka'.

preslatki mališani

Ovi će klinci jednoga dana vladati svjetskim monarhijama

Pogledaj galeriju