brojne velike zvijezde

Skup velikana: Evo tko je sve bio na gala večeri u čast Dražena Petrovića

05.09.2024 u 08:49

Bionic
Reading

Uoči 60. rođendana Dražena Petrovića zagrebačkom hotelu u srijedu navečer održana je Gala večer Memorijalne utakmice u čast Dražena Petrovića koja je okupila je svjetsku sportsku kremu, regionalne glumačke zvijezde te brojne uglednike

Kao uvertira u memorijalnu utakmicu za Dražena Petrovića, koju će u četvrtak navečer (20 sati) igrati Hrvatska i selekcija Europe (istodobno će građani moći pratiti utakmicu na Zrinjevcu), održana je gala večer s neviđenim brojem košarkaških i trenerskih veličina.

Biserka Petrović zajedno sa sinom Aleksandrom, unukom Markom te obitelji dočekala je sve uzvanike.

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina u ime pokrovitelja, Vlade Republike Hrvatske istaknuo je važnost sportske ostavštine Dražena Petrovića. Goste su pozdravili i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević te predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Nikola Rukavina.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

NBA zvijezde Dario Šarić i Ivica Zubac zajedno s hrvatskim košarkaškim reprezentativcima predvodili su hrvatske sportske zvijezde. Jedna od glavnih zvijezda Real Madrida, Draženovog bivšeg kluba, Edy Walter Tavares Veiga najavio je sutrašnji spektakl i okršaj na staklenom podu, koji će po prvi puta biti viđen u ovom dijelu Europe.

Veliku pažnju medija izazvao je dolazak košarkaških legendi Vlade Divca, Tonija Kukoča, Dina Rađe, Stojka Vrankovića i drugih. Trenerske legende Neven Spahija, Svetislav Pešić, Željko Obradović te Josip Sesar podijelili su svoja viđenja sportskog uspjeha Dražena Petrovića.

  • +43
Gala večera povodom Memorijalne utakmice u sjećanje na Dražena Petrovića Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Stigla i ekipa filma o Draženu

Biserku Petrović posebno je razveselio dolazak glumačke i producentske ekipe iz igranog filma o Draženu a posebno Zrinke Cvitešić koja u filmu Dražen glumi majku Biserku Petrović. Bili su tu i legendarni glumac Bogdan Diklić s kćerkom Sofiom. Goste su zabavljali posebni glazbeni gost Petar Grašo te Ante Gelo bend.

Više od dva sata uzvanici su imali priliku vidjeti isječke iz života košarkaške legende.

U ZAGREBAČKOJ TREŠNJI

Poznata lica na premijeri predstave o Draženu; stigao i Zlatko Mateša s djevojkom

Pogledaj galeriju