LISTA POBJEDNIKA

Slavlje u Hollywoodu: Dodjela prestižnih glumačkih nagrada za neke je bila pravo iznenađenje, a za neke očekivano priznanje

20.01.2020 u 08:51

Bionic
Reading

U nedjelju navečer održana je dodjela prestižnih Screen Actors Guild nagrada, odnosno Nagrada udruženja glumaca na kojoj je pravo iznenađenje u moru holivudskih filmova odnio uradak Koreanca Bong Joon-hoa pod nazivom 'Parasite'. Osim toga briljirali su Robert De Niro, Jennifer Aniston, Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Renée Zellweger i Laura Dern

Dodjele prestižnih nagrade Screen Actors Guild održane su sinoć u Los Angelesu gdje se pojavila čitava filmska elita u vrlo glamuroznim izdanjima. Nagradu za životno djelo u filmskoj industriji odnio je fantastični Robert De Niro koji je 2019. završio svojim remekdjelom 'Irac'.

Nagradu za najbolju mušku ulogu na filmu odnio je Joaquin Phoenix koji je sjajno utjelovio lik 'Jokera' u istoimenom filmu. Među ženskim kandidatkinjama briljirala je Renée Zellweger za ulogu u biografskom filmu 'Judy'.

Slavio je sinoć i Brad Pitt te odnio nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Dogodilo se jednom u Hollywoodu' dok je od ženskih kolegica isto priznanje primila Laura Dern za svoj doprinos u filmu 'Priča o braku'.

Članovi film 'Parasite' osvojili su nagradu za izvanrednu izvedbu, 'Avengers: Endgame' bio je pobjednik u kategoriji najbolje akcijske izvedbe na filmu.

U kategoriji serija svoja su priznanja sinoć odnijeli Sam Rockwell za izvedbu u seriji 'Fosse/Verdon', njegova kolegica Michelle Williams za ulogu u istoj seriji, Peter Dinklage za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji 'Igra prijestolja', Jennifer Aniston za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji 'Morning show'.

U humorističnim serijama istaknuo se Tony Shalhoub za ulogu u seriji 'The Marvelous Mrs. Maisel', te Phoebe Waller-Bridge za performans u seriji 'Fleabag'.

Serija 'The Crown' još je jednom slavila, osvojivši nagradu za najbolju za najbolju glumu cijelog tima u dramskoj seriji.

  • +32
Haljine s dodjele SAG Awardsa Izvor: EPA / Autor: DAVID SWANSON