svi je hvale

Stigli su 'Poroci Tokija'; evo zašto svi govore o ovoj seriji

08.04.2022 u 15:42

Bionic
Reading

Temeljena na istoimenoj knjizi Jakea Adelsteina nova HBO-ova serija stigla je na male ekrane na HBO Max streaming platformu. Američki novinar i pisac krimića, većinu je karijere proveo u Japanu (bio je prvi strani reporter koji je radio za jedne od najvažnijih japanskih novina), a serija je inspirirana njegovim iskustvom

Serij je smještena u Tokio kasnih devedesetih i prati avanture američkog kriminalističkog reportera prestižnih novina 'Meicho Shimbun' Adelsteina koji počne pokrivati naizgled nepovezane slučajeve. Nakon što se uvukao u policijsku postaju Tokyo Metro s detektivom policije Hirotom Katagirijem, Adelstein ulazi u svijet korupcije, kriminala i obmane, gdje ništa i nitko nije ono što se čini.

Upravo te zadnje riječi Collider navodi u svom osvrtu kao 'prvu lekciju' serije 'Poroci Tokija'. Pišu i da 'priča ima čvrstu strukturu, da Ansel Elgort savršeno utjelovljuje tu napetost i hitnost' te da serija pažnju ne drži pomoću eksplicitnog nasilja, već fokus stavlja na intimne trenutke i odnose likova'.

Osim što su pohvalili Elgorta, odličnim ocjenjuju ulogu japanskog glumca Kena Watanabea ('Batman početak', 'Početak', izvorno, 'Inception', 'Pisma s Iwo Jime','Posljednji samuraj') kao detektiva policije Hiroto Katagirija.

Izvor: Društvene mreže

Riječ je o seriji redatelja, scenarista i producenta Michaela Manna koji je zaslužan za holivudske filmove poput 'Vrućine', 'Collaterala' i 'Posljednjeg Mohikanca' a kojem je ovo prvi projekt nakon 2015. godine ('Blackhat'). I dok Collider piše hvalospjeve The Guardian ne poriče kvalitetu projekta da to nije revolucionarni televizijski program. 'Posebice stoga što HBO predvodi recentni rast popularnosti ovoga žanra, no izrađen je s velikom preciznosti i izrazitom vještinom', naveli su.

U seriji glume još glume i Rinko Kikuchi, Rachel Keller, Ella Rumpf, Hideaki Ito, Show Kasamatsu i Tomohisa Yamashita. Autor i scenarist serije je dramatičar J.T. Rogers, pilot epizodu režirao je Michael Mann, a obojica potpisuju i izvršnu produkciju, kao i Alan Poul, Jake Adelstein, Ansel Elgort, Emily Gerson Saines, Brad Kane, Destin Daniel Cretton, Ken Watanabe, Kayo Washio i John Lesher.

Serija 'Poroci Tokija' Izvor: Wikimedia Commons / Autor: eros hoagland