odličan koncert u zagrebu

Svjetska blufunk zvijezda Keziah Jones rasprodao Tvornicu!

03.12.2018 u 15:55

Bionic
Reading

Bio je to veliki glazbeni spektakl za sve ljubitelje funka i bluesa koji se u Jonesovoj varijaciji zove 'Blufunk'-jedinstvenoj fuziji dva zvuka koji je proslavio ovog nigerijskog glazbenika.

Nekima je prvi prosinac obilježilo otvaranje Adventa u Zagrebu, a nekima koncert poznatog Keziaha Jonesa, još jednog glazbenika svjetskog glasa koji je nastupio na Musicology Barcaffe Sessions-u u Tvornici kulture. Zanimljivi glazbenik koji sam stvara svoj glazbeni zvuk i žanr, publici je priredio veliki glazbeni spektakl koji je frcao od funka i bluesa - u Jonesovoj varijaciji znanog kao 'blufunk'.

Dvosatni koncert Keziah je otvorio uspješnicom 'Hello heavenly', nastavio s 'Milion miles from home', 'Cash', 'Wheres life', a vrhunac zagrebačkog koncertnog muziciranja bile su pjesme 'Watchtower' i svjetski hit 'Rytham is love' koji je publika zajedno u glas pjevala sa svjetski poznatim glazbenikom. Odlična interakcija Jonesa i publike dovela je i do trenutaka zajedničkog plesanja gdje je cijela Tvornica hipnotički pratila glazbenikove pokrete te ih ponavljala.

  • +29
Keziah Jones koncert Izvor: Promo fotografije / Autor: Niko Goga

Keziah je nastupio u pratnji novog sastava - bubnjara i basista. Snaga rafiniranog afro groova zvučala je toliko moćno kao da je riječ o višečlanom bendu koji ga prati, a ne samo dvojici glazbenika. No kako je ipak riječ je o uspješnom, svjetskom gitaristi i pjevaču, nismo očekivali ništa manje od večeri za pamćenje.

Svojom neobičnom tehnikom sviranja Jones je stvorio unikatni stil i žanr koji naziva 'blufunk'. Riječ je o mješavini blues melodija i oštrih ritmova funka kao i elemenata joruba glazbe. Keziah je također poznat po stilu sviranja gitare koja zbog svoje izuzetno izražene ritmike i pokreta često podsjeća na sviranje udaraljki ili na slap tehniku koju koriste basisti.

Nastup Keziah Jones drugi je koncert u sklopu Musicology Barcaffe Sessions-a, serije glazbenih događanja koje je otvorio uspješni koncert talijanskog Barry Whitea - Mario Biondi.

Nakon koncerta Jones nije skrivao svoje oduševljenje Zagrebom. Fotografirao se s fanovima te obećao kako će se uskoro vratiti na svjetla zagrebačkih pozornica.