NAGAĐANJA POSTOJE

Tko će živjeti u raskošnom Royal Lodgeu ako princ Andrew uistinu iseli?

03.03.2023 u 15:45

Bionic
Reading

Kralj Charles III već je napravio prvu rošadu kraljevskih nekretnina, izbacivši iz Frogmore Cottagea sina Harryja i snahu Meghan Markle, a sada svi napeto iščekuju što će odlučiti u vezi Royal Lodgea

Da u britanskoj kraljevskoj obitelji nikada nije dosadno, jasno je vidljivo iz informacija koje gotovo na dnevnoj bazi dolaze do javnosti. Ono što je posljednjih dana zabavljalo sve, odluka je kralja Charlesa III da, nakon objave Harryjevih memoara, iz Frogmore Cottage izbaci princa Harryja i Meghan Markle.

Iako je to bio dom koji im je na korištenje dala kraljica Elizabeta II, činjenica da žive u Americi, ali i da ne prestaju blatiti članove kraljevske obitelji bile su dovoljne da kralj Charles III donese odluku da ih iseli iz iste. A ono što sada svi iščekuju njegov je idući potez vezan uz još jednu kraljevsku nekretninu.

Riječ je o Royal Lodgeu u kojem živi njegov brat, princ Andrew, i koji je s njihovom pokojnom majkom, kraljicom Elizabetom II, potpisao ugovor o najmu, u iznosu od 250 funti tjedno, na dugih 75 godina. No, kada mu brat oduzme godišnji džeparac, što navodno namjerava, Andrew će biti prisiljen iseliti jer neće imati novca za održavanje.

  • +5
Princ Andrew i kralj Charles III Izvor: Profimedia / Autor: Euan Cherry/Daily Mail / PA Images / Profimedia

No, ono što sve zanima, ukoliko princ Andrew uistinu iseli, tko će umjesto njega i Sarah Ferguson useliti u vilu s 30 spavaćih soba. Britanski mediji već su napravili nekoliko mogućih scenarija.

Tako neki tvrde kako bi u Royal Lodge mogli useliti princ i princeza od Walesa, kako bi bili bliže kralju, budući da trenutno žive u pomalo udaljenom Adelaide Cottageu. S time se pak ne slaže kraljevski bloger koji kaže kako Kate i William imaju na raspolaganju nekoliko kraljevskih nekretnina, ali i uživaju u vikendici u Windsoru, pa bi zbog svega bio poprilično loš PR potez da uz trenutnu lošu situaciju u britanskom gospodarstvu odluče ponovno seliti na račun poreznih obveznika.

Osim njih, Royal Lodge bi bio idealan za najmlađeg kraljevog brata, princa Edwarda i groficu od Wessexa, no po mnogima je to i scenarij najmanje ostvariv, budući da oni u zakupu već imaju kraljevsku rezidenciju Bagshot Park u Surreyju.

Spominju se imena i princeze Eugenie i princeze Beatrice, no, s druge strane, i to je malo vjerojatno budući da ne spadaju među najuuže članove kraljevske obitelji. Princeza Beatrice sa suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem živi u Cotswoldsu, dok se za princezu Beatrice već pisalo kako razmišlja o selidbi u Ameriku.

Neki tvrde i kako se Royal Lodge nakon svega možda i neće više iznajmljivati članovima obitelji te da će kralj Charles isti darovati nekom od svojih, no opet, kada se uzme u obzir da bi tada Crown Estate ostao od novca za iznajmljivanje, vjerojatno ni takav scenarij nećemo gledati.