GIORGIA MELONI

Tko je Andrea Giambruno, kontroverzni bivši partner talijanske premijerke

20.10.2023 u 10:15

Bionic
Reading

Nakon što je posljednjih tjedana televizijski novinar Andrea Giambruno izazivao žestoke kritike zbog svojih seksističkih komentara izrečenih u eteru i izvan njega, talijanska premijerka Giorgia Meloni odlučila je raskinuti njihovu desetogodišnju vezu, objavivši to na svom X profilu

'Moja veza s Andreom Giambrunom, koja je trajala gotovo deset godina, ovdje završava. Zahvaljujem mu na divnim godinama koje smo proveli zajedno, na poteškoćama kroz koje smo prolazili i što mi je dao ono najvažnije u mom životu, a to je naša kćer Ginevra.

Putevi su nam se već prije neko vrijeme razišli i došlo je vrijeme da to i priznamo. Branit ću ono što smo bili, branit ću naše prijateljstvo i branit ću pod svaku cijenu djevojčicu od sedam godina koja voli svoju majku i voli svog oca. Nemam što drugo reći o ovome.

P.S. svi oni koji su se nadali da će me oslabiti 'udarcima kod kuće' neka znaju da koliki god pad bio, ja ću se uzdići.'

Napisala je to na svom profilu na društvenoj mreži X talijanska premijera Giorgia Meloni, potvrdivši time da je njezinoj vezi s televizijskim novinarom Andreom Giambrunom došao kraj.

Prema svemu sudeći presudili su im njegovi seksistički komentari izrečeni u eteru, ali i izvan njega, zbog čega je Giambruno bio na žestokom udaru kritičara, ali i javnosti.

Giorgia Meloni i Andrea Giambruno Izvor: Profimedia / Autor: Piero Tenagli / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Od svih njegovih ispada Meloni se ogradila rekavši kako ne treba suditi njoj zbog komentara njezinog partnera, kao i da u budućnosti neće odgovarati na pitanja vezana uz njegovo ponašanje.

Tko je zapravo Andrea Giambruno i kakve je to javne ispade imao? Riječ je o voditelju informativnog programa koji emitira Mediaset, dio medijske grupe MFE u vlasništvu nasljednika pokojnog Silvija Berlusconija, bivšeg premijera i saveznika Meloni.

Televizijske gledatelje je ponajviše šokirao svojim komentarom kojeg je izrekao 28. kolovoza ove godine u sklopu svog TV showa 'Diario del Giorno', osvrnuvši se na silovanje maloljetnica, nakon što je gošća dala savjete mladim ženama:

'Ako idete plesati, imate se svako pravo napiti se. No, ako izbjegavate da se napijete do te mjere da se onesvijestite, možda bi tako izbjegli i određene probleme, jer tako upadate u nevolje', riječi s Andrea Giambruna čije su odmah protumačene kao da on u svemu krivi žrtve.

Iako je on sve to negirao, nazvavši sve političkim spinom, nastavio je u revijalnom tonu i kasnije. Ovog se tjedna tako nabacivao svojoj kolegici na televiziji te ju je upitao 'zašto ju nije upoznao ranije', a svjedoci kažu kako su ga čuli da se hvali ljubavnom aferom, ali i nudi kolegicama posao ukoliko pristanu na grupni seks s njime.

Rođen 1981. u Milanu, Giambruno je upoznao Giorgiu Meloni 2015. dok je radio kao scenarist za TV emisiju u kojoj je buduća premijerka gostovala. Svoju vezu nikada nisu ozakonili, a 2016. dobili su kćer Ginevru.

Zanimljvo je i da Giambruno zauzima drugačije moralne stavove u usporedbi onih koje ima Meloni, osobito kada je riječ o potpomognutom samoubojstvu.

Na televiziji je počeo raditi s 22 godine, u vrijeme dok je još bio student na Katoličkom sveučilištu u Milanu, a posljednjih godina postao je jedno od zaštitnih lica Mediaseta. Nakon parlamentarnih izbora u rujnu 2022., kada je njegova partnerica Giorgia Meloni postala premijerka, napustio je mjesto voditelja emisije 'Studio Aperto' i Milano zamijenio Rimom gdje je preuzeo talk show na kanalu Rete 4, pod nazivom 'Diario del Giorno'.