Povratak na male ekrane

Tko je Marina Fernandez koja glumi u 'Sjenama prošlosti'? Živjela je u Portugalu, radila kao fotomodel

04.09.2024 u 12:00

Bionic
Reading

Na RTL-u je krenula nova dramska serija 'Sjene prošlosti' priča o životima četiri žene čije su sudbine isprepletene događanjima iz djetinjstva, puna intriga i zapleta. U jednoj od glavnih uloga, empatične i odvažne ginekologinje našla se splitska glumica Marina Fernandez. Gledatelji su je prepoznali po ulozi iz 'Ruže vjetrova' što joj je bio zadnji hrvatski projekt do aktualne serije

Marina Fernandez, rođena Vučić u Splitu je završila Trgovačku školu, smjer komercijalist, i Glazbenu školu Josip Hatze, u kojoj je svirala obou. Nakon srednje škole je zbog ljubavi prema jednom Portugalcu i Portugalu otišla živjeti tamo kako bi stekla iskustva i prikupila utiske.

Nije znala nijednu riječ portugalskog

Tečno govori engleski i španjolski, pa nije dugo imala problema u komunikaciji, ali su njezina prva radna iskustva u stranoj zemlji zbog toga bila zanimljiva i živopisna. Brzo je savladala portugalski te je najprije radila kao tajnica radila u jednoj engleskoj tvrtki pa je dobila posao konobarice u gradskom kazalištu Almada. Ondje je radila i kao fotomodel, snimala reklame i spotove.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Glumila je u brojnim serijama i nastupala sa svojim jazz bendom. Lijepa crnka je nekoliko godina pjevala u gradskom kazalištu Almada u Portugalu, ali i po hotelima.Povratak u Hrvatsku Marini je donio i prvu veliku glumačku ulogu u životu, onu Marije u seriji 'Ruži vjetrova'.

  • +3
Marina Fernandez Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Splitu se nastavila baviti glazbom te je krenula nastupati s dva benda, Artevidos i The Hot Shots, izvodeći različite repertoare. Povremeno je uzimala pauzu od glazbe i vraćala se u Portugal za potrebe snimanja.

Slobodno vrijeme provodila je u splitskoj udruzi Anđeli, a pojavila se i spotu 'Jednom kad odem' klape Brodarica. Nastupila je i na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku gdje je osvojila publiku pjesmom 'Voljet ću te ponovo sutra'. Dobila je priznanje kao najbolji debitant te osvojila nagradu. Prije angažmana u novoj RTL-ovoj seriji se pojavila u reklamama domaćeg trgovačkog lanca.

Izvor: Društvene mreže

Malo priča o privatnosti

Vrijeme između snimanja serije, provodi sa sinčićem kojeg je rodila 2020. godine. Kako rijetko otkriva detalje o svom privatnom životu na društvenim mrežama (gdje objavljuje uglavnom fotografije vezane uz poseo) nije objavila da je postala majka. Prethodno je tek na Instagramu objavila fotografiju na kojoj se vidi da je u drugom stanju.