UVIJEK DOBRO RASPOLOŽENA

Tončica Čeljuska teše liniju u teretani: 'Tko uživa u treningu? Ja definitivno ne'

28.05.2024 u 11:06

Bionic
Reading

Voditeljica i urednica HRT-ove emisije 'U svom filmu' prije četiri godine krenula je na trening s osobnim trenerom. Priznala je da će joj 'trebati mjeseci rada, jer je u prilično zapuštenom stanju' i obznanila da je odlučila biti fit'. To je za nju, objasnila je, najveći mogući izazov i pravi iskorak iz zone sigurnosti. Sada pokazuje kako od vježbanja ne odustaje

Tončica Čeljuska unatoč brojim poslovnim obavezama, uvijek nađe vremena za sebe i odlazak u teretanu. Da je potpuno posvećena treningu pokazala je i na društvenim mrežama, no priznaje da joj to nije omiljena životna aktivnost.

'Tko uživa u treningu ? Ja definitivno ne! I nikad neću. Ali znam da je to najbolje što radim za svoje zdravlje. Osim toga još su stari Grci govorili: U zdravom tijelu zdrav duh', poručila je uz video u kojem kaže da se svaki put iznova muči, i da joj je teško, ali da to stoički podnosi jer smatra da je to nužno za njezino tijelo i zdravlje.

'Živimo u sjedalačkom digitalnom dobu gdje doslovno se vozimo autom, sjedimo i buljimo u ekrane, kretanje je nikakvo. Tih par sto metara što prohodamo među uredima nije dovoljno i zato sam svjesna da ne želim da moje tijelo atrofira, da moje tijelo izgubi funkcionalnost, da se moje tijelo ne deformira, ja moram vježbati. Ma koliko mi to teško bilo. Razmislite na koji način svoje tijelo i što radite za njega i što radite za njega jer vaše je tijelo dizajnirano za kretanje, ne za sjedeje, ne za ležanje, nego za kretanje', naglasila je Tončica.

Cvijeće za vrt u proljeće Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Tončica u posljednje vrijeme kroz Instagram koristiti znanje stečeno kroz edukacijski program 'Postani life coach' te usavršavanje kod psihoterapeutkinje, prof. dr. Nade Kaiser, u vidu videosavjeta i poruka.

'Danas mnogi nemaju ni vremena ni živaca čitati stručne knjige i proučavati takve teme i onda ih barem malo zaintrigira neka zanimljiva opservacija na mrežama. Iako je za mene dosta prirodno da se obraćam u kameru na mobitelu, jer upravo to radim čitav život, ovaj iskorak ipak je zahtijevao izlazak iz zone komfora, jer to je izlaganje mog vrijednosnog sustava, ali i osobnih iskustava i spoznaja. Ali volim nove izazove i vidim da ljudi rezoniraju s onim što govorim', objasnila je ranije svoje razloge za tportal.

  • +19
Tončica Čeljuska Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica za HRT
sve osim nogometa

Učitavanje...