TRAGIČNA SMRT

Unutarnji demoni: Liam Payne je prolazio kroz razdoblja samodestrukcije

17.10.2024 u 09:54

Bionic
Reading

Tragična smrt Liama Paynea (31), nekadašnjeg člana teen senzacije One Direction, šokirala je njegove brojne obožavatelje

Kako su izvijestili strani mediji, Payne je pronađen mrtav u Buenos Airesu, a prema posljednjim informacijama, preminuo je nakon što je pao s trećeg kata hotela.

Njegova je smrt u dobi od samo 31 godine šokirala brojne obožavatelje te se s tugom opraštaju od voljenog glazbenika.

Payne je bio u Argentini zbog gostovanja na koncertu Nialla Horana, nekadašnjeg kolege iz One Directiona.

No mladi se glazbenik posljednjih godina hrvao s brojnim demonima, otkrio je za Page Six anonimni izvor koji je poznavao bivšeg člana One Directiona.

'Liam je dugo prolazio kroz razdoblja samodestrukcije. Bio je vrlo otvoren o svim svojim borbama, ali ih je ponekad pokušavao umanjiti. Njegovi demoni bili su mnogo gori nego što je on mislio', rekao je taj izvor.

Liam Payne Izvor: Profimedia / Autor: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Unutarnji demoni

Također, Payne bio je 'iznimno preopterećen' pravnim problemima s bivšom zaručnicom Mayom Henry, teksaškom manekenkom s kojom je bio u turbulentnoj vezi od 2019. do 2022. godine, u danima koji su prethodili njegovoj smrti.

Samo tjedan dana prije Henry je ispričala da ju je on usprkos prekidu uznemiravao porukama, objavio je Daily Mail.

Također je ranije podijelila neke detalje svog navodnog iskustva s bivšim kojeg nije imenovala. 'Otkad smo prekinuli, šalje mi poruke, zove... Uvijek s različitih brojeva. Kreira nove račune na iCloudu kako bi mi mogao slati poruke', kazala je tad Henry.

Uzrok smrti nije odmah objavljen, ali policija je rekla da je glazbenik možda bio 'pod utjecajem droga ili alkohola' prije nego što se bacio s balkona svoje sobe te pretrpio izuzetno ozbiljne i na kraju smrtonosne ozljede.

Ranije istog dana Payne je objavio video na Snapchatu u kojem je rekao da ima 'divan dan u Argentini' s djevojkom Kate Cassidy, no čini se da je riječ o staroj snimci jer je influencerica ranije ovoga dana odletjela kući na Floridu, prema njezinom računu na TikToku.

Engleska pop zvijezda, koji je 2008. započeo karijeru u 'The X Factoru' te kao član One Directiona, posljednjih godina otvoreno je govorio o borbi s ovisnošću i problemima mentalnog zdravlja.

Payne je u podcastu 2021. rekao da je dotaknuo dno i doživio suicidalne misli tijekom vremena provedenog u boy bendu, a koji se raspao 2016. Osim njega, u One Directionu su bili Harry Styles, Niall Horan i Louis Tomlinson. Zayn Malik napustio je grupu 2015.

Glazbenik koji s bivšom djevojkom Cheryl Cole ima sedmogodišnjeg sina po imenu Bear objavio je 2023. da je otišao na rehabilitaciju i da je čist više od 100 dana.

Styles (30), Horan (31), Tomlinson (32) i Malik (31) još nisu javno reagirali na vijest o smrti bivšeg kolege iz benda.