za novu sezonu

Konačno recite zbogom bobu: Puna volumena i laka za oblikovanje, ova frizura je najveći trend

16.10.2024 u 21:35

Bionic
Reading

Povećava volumen kosi i daje joj pokretljivost, uz to se vrlo lako oblikuje. Riječ je o kitty cutu, novoj frizuri koju u posljednje vrijeme viđamo posvuda. Prema svemu sudeći, ova frizura bit će veliki zimski trend koji će čak s trona svrgnuti vječni bob

I dok smo prošle godine stalno viđali različite varijante boba ili kratke frizure kao što je pixie, nova sezona u fokus donosi sasvim nov način oblikovanja kose: ovo je sezona kitty cuta. Frizura inspirirana wolf cutom ili shagom ima slojeve koji uokviruju lice i ističu ključnu kost, za razliku od boba, koji je obično šišan u jednom sloju.

Što je kitty cut ili stepenasta frizura?

Svojom ležernom i odvažnom pojavom osvojila je društvene mreže i modne piste. Ima meke i neuredne slojeve koji oponašaju mekoću mačjeg krzna. Nadahnuta 70-ima, kitty se otvara preko lica, sloj po sloj, naglašavajući crte lica i dajući puno volumena. Kako za telva.com objašnjava frizer i stilist Álex Sestelo, 'riječ je o grivi koja leži na ramenima s mekim slojevima i zašiljenim vrhovima, što rezultira dinamičnim izgledom u kojem prevladavaju slojevi i duge šiške'.

Izvor: Profimedia / Autor: Darla Khazei/INSTARimages/ Image Press Agency / Alamy / Alamy / Lev Radin / Zuma Press / Abaca Press / Alamy / Alamy / Ron Adar, M10s / Zuma Press / Greg Allen / Alamy / Alamy / Profimedia

Frizura koja i tankoj kosi daje volumen i pokretljivost

Kod tog stila šišanja vrhovi su obično neujednačeni, što ne samo da izgledu daje ležernu notu, već i njegovi kraći slojevi na vrhu stvaraju suptilan volumen. Iz tog razloga ova je frizura dobra opcija za one s tankom ili ravnom kosom jer pruža volumen i teksturu.

Prednosti kitty cuta

Na isti način kao i konjski rep, slojevima koji uokviruju lice i šiškama personaliziranim za svaku vrstu kose i lica, ova frizura ima učinak liftinga, ali i brojne druge prednosti.

Kitty cut je idealna frizura za poboljšanje prirodne teksture kose, bilo ravne, valovite ili kovrčave. Uokviruje lice i ima pomlađujući učinak, a pri tome je jako laskava. Ovakav način oblikovanja kose omekšava, harmonizira te obično jako laska ovalnom, četvrtastom i izduženom licu.

Dobro izgleda s razdjeljkom na sredini ili sa strane, a u oba slučaja daje puno volumena. I zadnje, ali ništa manje važno – vrlo lako se oblikuje.

Evolucija butterfly cuta

Kitty je zapravo evolucija leptir frizure, poznatog butterfly cuta s mnogo slojeva oko lica i obično dugim i gustim šiškama, a koje su otvoreno začešljane i mogu sezati do čeljusti. Kitty pak nema toliko slojeva i ne zahtijeva tako gustu i bujnu kosu kao leptir, frizura koja također zahtijeva nešto dužu kosu. Dakle, bez sumnje, riječ je o velikom hitu za ovu zimu koji će u novoj sezoni dati željen zaokret i živahnost kosi.