laskav efekt

Izgleda tako prirodno: Ovo je hit frizura koju obožavaju žene kada žele prikriti sijede

06.10.2024 u 20:01

Bionic
Reading

Kada je riječ o prikrivanju sijedih, dobrih trikova nikada nije previše. A žene starije od 50 godina za prikrivanje sijedih vlasi sve češće preskaču balayage tehniku bojenja i odlučuju se za ombré pramenove. Ti pramenovi su novi trend u borbi protiv sijedih i to s dobrim razlogom

Rujan za mnoge označava kraj bezbrižnosti koju donosi godišnji odmor te neminovni povratak u rutinu. A kako bismo se dobro osjećali, dobar izgled je nužan, pogotovo kada je riječ o kosi. Nova trendovska frizura ili osvježenje postojeće boje nešto je što većina ne preskače na vremenskoj granici kada ljeto prelazi u jesen.

A kada u tu jednadžbu dodamo i sijede, kojih je s godinama sve više, bojanje kose je ključan korak. Od 50. godine života, kada je sijeda kosa jedan od glavnih simptoma starenja kose, uz suhoću ili stanjivanje kose, većina se suočava s nekoliko izbora - jednostavno pustiti sijede da rastu, potpuno je obojiti ili pak na suptilan način je integrirati u kosu.

Izvor: Profimedia / Autor: Darla Khazei/INSTARimages/ Image Press Agency / Alamy / Alamy / Lev Radin / Zuma Press / Abaca Press / Alamy / Alamy / Ron Adar, M10s / Zuma Press / Greg Allen / Alamy / Alamy / Profimedia

Premda je u prošlosti bojanje kose bila daleko najpopularnija opcija, sada prirodni look i druge manje agresivne tehnike preuzimaju vodstvo. Riječ je o pramenovima, alternativnoj opciji koja zahtijeva malo održavanja za dobru kamuflažu sijede kose na elegantan i pomlađujući način.

Ombre pramenovi: tehnika zbog koje je balayage pao u drugi plan

Kao i po pitanju duljine kose i oblikovanja frizure, i bojanje kose donosi nove trendove sa svakom novom sezonom. A kada je riječ o pramenovima čiji je cilj skrivanje sijede kose ove jeseni i zime vrući hit su ombre pramenovi.

ISABELLE HUPPERT

Uvijek sa stilom: Francuska ikona i u osmom desetljeću nosi uzorak od kojeg mnogi zaziru

Pogledaj galeriju

Ova tehnika sastoji se od stvaranja palete boja koje se organski stapaju s prirodnom bazom kose. Za postizanje ombre učinka frizer odabire 2 ili 3 nijanse srodne osnovnoj paleti boja kose klijenta, a zatim izrađuje različite nijanse koje će se prirodno stopiti s kosom.

Ombre pramenovi predstavljaju idealnu alternativu za one koji ne žele bojati cijelu kose, a ipak žele prikriti sijede. Uz to, ombre pramenovi će biti trend ove jeseni, budući da djeluje vrlo pomlađujuće. Taj efekt nastaje zahvaljujući prijelazu usmjerenom posebno na područje vrhova, kako bi se stvorio lažni učinak blok boja koja kosi uspijeva pružiti lakoću i teksturu.

Prijelaz kod ombre pramenova je jasno vidljiv te ova tehnika ima jasnu početnu i krajnju točku, primjenom intenzivnijeg izbjeljivanja na vrhove kose, dok korijeni ostaju u svom prirodnom ili tamnijem tonu. Iako ovakav način bojanja pomalo podsjeća na balayage pramenova, razlika je itekako vidljiva.

Ombre pramenovi vs. balayage

Iako obje tehnike stvaraju efekte gradacije i svjetla, razlika je u konačnom rezultatu. Ombré i balayage jasno se razlikuju u tri točke. Prva je suptilnost: Balayage je znatno suptilniji. Ombre dolazi s izraženijim izgledom te ima drastičnom završnicom obzirom na razliku u tonu između korijena i vrha.

Zatim tu je prirodnost. Zamagljeni učinak balayagea i njegov način miješanja s osnovnom bojom kose na ujednačeniji način, čini je prirodnijom i mekšom . U ovom slučaju stvara se efekt 'osunčane' kose s postupnijim prijelazom boje. Ombré više naglašava ovaj učinak, jer je vrlo privlačan i blistav. Veći izbor boja također je odlika ombre pramenova.

S više karaktera, osobnosti i većom slobodom boja, ombré pramenovi su istisnuli balayage, pogotovo među ženama sa sijedom kosom starijim od 50 godina, piše Instyle. 'Ombre pramenovi idealni su za sijedu kosu', kaže za Instyle Mª José Llata, predsjednik Intercoiffure Spain i direktor Peluquería Llata ​​​​Carrera (Cantabria) te dodaje: 'Dodavanjem 2 ili 3 nijanse jako dobro skriva sijedu kosu bez potrebe za bojanjem cijele kose, a ujedno kosi daje svjetlost. Odnosno, sijeda kosa se stapa poput druge nijanse na vrlo prirodan način, bez naglog kontrasta.'

Izbor ombre pramenova daje veću slobodu u smislu tonaliteta. A kako kaže stručnjak za kosu, Mª José Llata, ombre pramenovi se mogu napraviti po mjeri i odabirom željenog intenziteta osvjetljenja.

Trik da ombre bude još laskaviji

'Ako dodamo i konturiranje, korištenjem više boja i sjenčanjem, primjerice, na vrhu i nanošenjem svjetlijih tonova niže na pramenovima, postiže se efekt šireg lica pa je takva kombinacija idealna za one s izduženim lice,' predlaže Llata.

  • +13
Emily Blunt Izvor: Profimedia / Autor: Jennifer Graylock-Graylock.com / Avalon / Photo Image Press / Zuma Press / Ron Adar / Zuma Press / Profimedia

Među brojnim prednostima, ombre pramenovi dolaze s dozom svestranosti. Mogu se savršeno prilagoditi svim tipovima kose, bojama i teksturama, kao i oblicima lica. 'Jednostavno, prema karakteristikama svake osobe, boje se mogu prilagoditi kako bi se postigao željeni rezultat,' pojašnjava stručnjak.

Ombre pramenovi su vrlo prilagodljiva tehnika, a u slučaju sijede kose, stilisti mogu prilagoditi količinu, mjesto i ton pramenova kako bi se prilagodili specifičnom uzorku sijedih svake osobe. Na primjer, ako je sijeda kosa koncentrirana na sljepoočnicama, svjetlije pramenove možete postaviti oko tih područja kako bi se prirodnije integrirali.