SLOŽILI SU SE

Veliki planovi za vjenčanje: Brooklyn Beckham i njegova bogata zaručnica planiraju ceremoniju po židovskim običajima

19.07.2020 u 17:06

Bionic
Reading

Najstariji sin Davida Beckhama i Victorije Beckham prije nekoliko je dana zaručio svoju djevojku Nicolu Peltz s kojom je prohodao prije samo deset mjeseci. Mladi zaručnici Brookyln Beckham i četiri godine starija Amerikanka već imaju velike planove za vjenčanje

Iako su zaruke pale prije svega nekoliko dana, 21-godišnji Brooklyn Beckham i 25-godišnja Nicola Peltz već su na veliko u planovima za svoje glamurozno vjenčanje.

Sin nogometaša Davida Beckhama te nasljednica američkog milijardera Nelsona Pletza svoje vjenčanje planiraju za proljeće ili jesen iduće godine.

Datum još uvijek nije potvrđen, ali zato su se mladi zaručnici već dogovorili oko službenog obreda koji će biti temeljen na židovskim običajima.

Nicola, naime, dolazi iz bogate židovske obitelji koja drži do tradicije, a oba djeda mladom Beckhamu također su bili židovi po vjeroispovijesti.

Brooklyn se svojim prijateljima pohvalio kako će na obredu poštovati sve iz židovske tradicije. Tako će se ceremonija sastojati od dva dijela, takozvanih zaruka- kidušina i samog obreda vjenčanja- nisuima.

  • +3
Nicola Peltz Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Prema židovskim običajima vjenčanje se nikada ne smije održati na Šabat ili blagdanski dan, a uvijek se izbjegava održavanje svadbene svečanosti ponedjeljkom i srijedom jer se ti dani u tjednu smatraju nesretnima. Također na židovskim vjenčanjima, mladenka dolazi prekrivena pod baldehin, a procesu vjenčanja prisustvuje mladoženja, rabin, svjedoci i punoljetan muškarac koji zna voditi vjenčanje. Sam čin vjenčanja završava razbijanjem čaše, a to se objašnjava tako da se sklopljeni brak može razoriti tek onda kada se svi puknuti dijelovi opet spoje.

‘Nicola je odrasla u židovskoj obitelji, a premda njezina majka Claudia nije Židovka, njezin otac Nelson je pobožan. Odgajali su svoju djecu kako bi podržali tradicionalne židovske vrijednosti. Kad su Nicola I Brooklyn počeli razgovarati o svojoj budućnosti, Brooklyn je pristao na židovsko vjenčanje. Iako neće biti ortodoksni ili super religiozni, vjerojatno će sadržavati tradicionalne elemente’, rekao je jedan od upućenih prijatelja mladog Beckhama.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

home

Objavu dijeli nicola (@nicolaannepeltz)