OVOME SE NIJE NADALA

Velikih neuspjeh za Meghan Markle: Za prvi izgubljeni spor mora platiti 750 tisuća kuna sudskih troškova

31.07.2020 u 10:34

Bionic
Reading

Nakon što je izgubila prvu sudsku parnicu protiv britanskih tabloida, Meghan Markle pristala je platiti sudske troškove. Za vojvotkinju od Sussexa ovo je tek jedna u nizu tužbi, a Daily Mail joj je posebno na piku zbog objave niza članaka u kojima su objavljena njezina rukom pisana pisma upućena njezinom ocu Thomasu Markleu

Iako je parnicu protiv Daily Maila izgubila još u svibnju, tek je sada Meghan Markle pristala platiti 750 tisuća kuna sudskih troškova. Riječ je o tužbi koju je vojvotkinja od Sussexa podignula zbog toga što je Daily Mail napisao niz članaka koji joj nisu išli u korist i koji su sadržavali i preslike njezinih rukom pisanih pisama upućenih ocu Thomasu Markleu, nakon što se nije pojavio na njezinu vjenčanju.

I dok je ovu parnicu izgubila, još se uvijek čeka druga presuda u kojoj se od nje traži da otkrije imena svojih petero prijatelja koji su progovorili svojedobno za magazin People kako bi joj osvjetlali obraz i obranili je u javnom sukobu s ocem, a koje ona želi ostaviti tajnima.

Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Girl Up/The Duchess of Sussex / Ferrari / Profimedia

Odvjetnici Daily Maila smatraju da se identitet prijatelja treba doznati te sukladno tome tvrdi da su upravo zbog njihovog javnog istupa oni odlučili objaviti pismo. S druge strane. Justin Rushbrooke, Meghanin odvjetnik, u pismenoj je poruci Visokom sudu u Londonu napisao da bi prisila da otkrije imena prijatelja u konačnici imala itekako visoku cijenu za vojvotkinju.