PRED noviM izazoviMA

Viktorija Rađa: 'Oduvijek sam morala ulagati puno truda da bih ostala vitka, ali liposukciju ne bih ponovila'

25.06.2018 u 12:24

Bionic
Reading

Prošle su 23 godine otkako je ponijela titulu Miss Dalmacije i prve pratilje Miss Hrvatske. U međuvremenu je Viktorija Rađa ostvarila i pjevačku karijeru koja je zbog ljubavi pala u drugi plan. S Dinom Rađom je dobila dva sina, a sada se, nakon dva desetljeća, vratila staroj ljubavi i zablistala u ulozi modela u novoj kampanji Matije Vuice. U jednom od svojih rijetkih intervjua Viktorija je za tportal govorila o svom najnovijem angažmanu, preseljenju u Zagreb i poslovnom angažmanu s kojim kreće, estetskim zahvatima i bračnoj dugovječnosti

Viktoriju Rađu, koja će s proslavljenim košarkašem Dinom Rađom 20. kolovoza obilježiti 17. godišnjicu braka, s vremena na vrijeme vidimo na sceni. Obitelj je njezina najvažnija karijera, stoga su modne kampanje poput one zadnje Matije Vuice, u kojima povremeno sudjeluje, ugodno iznenađenje. Dosad je izjavljivala da su sve ponude koje su pristigle na njezinu adresu zahtijevale dulji boravak u Zagrebu pa ih je zato morala odbiti, no ove jeseni sa suprugom i djecom seli se ondje na dulje vrijeme, a počet će raditi u fitnes centru i to kao trenerica.

Prošlo je dvadeset godina od vaše kratkotrajne manekenske i glazbene karijere, a vi još uvijek senzacionalno izgledate.

Godine se uvijek vide, treba samo dobro pogledati.

Kako vam je ponovo bilo uskočiti u ulogu manekenke i kako je došlo do suradnje s Matijom Vuicom?

Ne doživljavam suradnju s Matijom kao posao, više kao druženje i podršku prijateljici. Ništa ne planiram dugo, kod mene je sve stvar trenutka i emocije, pa je tako bilo i pri dogovaranju s Matijom - čule smo se, Matija pita: 'Hoćeš?' Ja odgovaram: 'Naravno, draga!'

Nosite li i privatno Matijine kreacije?

Do sada nisam, ali planiram u bliskoj budućnosti i to na vrlo važnom događanju za mene i moju obitelj, a to je svečanost primanja mog supruga u košarkašku Kuću slavnih. Imam čast zablistati na crvenom tepihu upravo u Matijinoj haljini.

  • +5
Viktorija Rađa u kampanji Matije Vuice 'Kingdom For The King' Izvor: Promo fotografije / Autor: Viktor Drago

Koje domaće dizajnere, osim nje, preferirate?

Moje drage Elfse.

Jesu li vam trendovi imperativ prilikom odijevanja?

Mislim da je umjetnost odijevanja znati kombinirati trendovsko i ono manje trendovsko, markirano i ono koje to nije. Obujem skupe cipele i odjenem jeftinu bluzu. Volim jednostavnost iako na kraju izgledam atraktivno zbog visine, bujne kose, uspravnog hoda, temperamenta koji je vidljiv iz daleka. Nekako se vodim onom - manje je više.

Tko je vaš stilski uzor, čiji vas stil najviše inspirira?

Volim svaki stil koji bilo koja žena zna nositi.

Vjetar u kosi😂🤦🏻‍♀️ #wind #hairstyles #nisamtilanisamnifalila

A post shared by Viktorija7 (@viktorija7777) on

Minimalno se šminkate ili nam se tako barem čini. Što bismo našli da zavirimo u vašu kozmetičku torbicu?

Kozmetičke torbice koje držim kod kuće pune su proizvoda brenda Biologique Recherche, koji su najzaslužniji za sjaj, mladolikost i svježinu mog tena. Divna krema Le Grand upotpunila je kolekciju kao zaista poseban preparat. Kad izlazim, obavezno uz sebe imam maskaru Le Volume, puder Les Beiges i Chanelov parfem Gabrielle.

Kakav make up najviše volite?

Na sebi najviše volim decentan make up.

Vaša definicija ženske ljepote glasi...

Ljepota izvire iznutra i ustvari je individualna. Različito gledamo na ljepotu. Meni je žena lijepa ako je nasmijana, pozitivna i njegovana.

Sa 17 bili ste na liposukciji i to otvoreno priznali. Što mislite o botoksu, filerima i estetskim zahvatima?

Mislim da su estetski zahvati prihvatljivi kao minimalne korekcije, sve ostalo ne prihvaćam. Oduvijek sam morala ulagati puno truda da bih ostala vitka, a liposukciju nikad ne bih ponovila. Djevojkama koje to planiraju napraviti savjetujem da to ne rade jer postoje drugi načini da se postigne isto, prije svega zdrava prehrana i vježbanje.

Ove jeseni postat ćete stanovnica Zagreba. Koliko će vam biti teško napustiti rodni grad?

Vrlo sam emotivna osoba, lako se vezujem za mjesta i ljude, a moj Split, koji mi je duboko u srcu i genima, neću nikada napustiti, jednostavno ću fizički manje boraviti u njemu nego je to bilo do sada. Teško mi je, naravno...

Počeli ste redovito vježbati kad vam je bilo 19 godina i otad neprestano radite na sebi. Kad se doselite u Zagreb, počet ćete raditi u fitnes centru. Kako to da ste se odlučili na takav korak?

Sport i vježbanje. Živim to već više od 20 godina pa je nekako logičan slijed povezati ugodno s korisnim. Želim promovirati važnost tjelesnog vježbanja, zdrave prehrane, opuštanja, dakle fizičke i psihičke brige o sebi. To je područje o kojem dosta promišljam, čitam, a i iskustveno sam bogata. Posao, kojim se u Zagrebu počinjem i fizički baviti, osmišljavam sa suradnicima već više od dvije godine. Zona boutique health centar otvoren je za javnost već osam mjeseci i vrlo je ugodno mjesto, u kojem na 450 kvadratnih metara nudimo puno toga u iznimno ugodnom prostoru koji odiše mirom i ravnotežom. Imamo vrhunske trenere i sve što treba da se ljudi na jednom mjestu pobrinu za svoje zdravlje.

U svakoj trudnoći nakupili ste po 40 kilograma. Koliko dugo vam je trebalo da se ponovo 'istešete' i vratite u formu?

U trudnoćama sam nakupila previše kilograma i to više ne bih ponovila, prevelika je to agresija na organizam. Svoje trudnoće sam nekako doživjela kao trenutke za potpuno opuštanje i podređivanje tom drugom stanju pa sam u skladu s tim i jela što god i kad god mi je to vlastiti organizam diktirao.

  • +5
Viktorija Rađa Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Pazite na prehranu, no ima li dana kad si kažete 'baš me briga' i smažete, primjerice, čokoladnu tortu, bijeli kruh, pašticadu s njokima?

Pazim na prehranu i pokušavam biti umjerena u svemu, ali ima dana...

Koji od sinova vam najviše nalikuje karakterno?

Roko, moj srednji sin, mi je na sliku i priliku.

Koje životne vrijednosti se trudite usaditi svojoj djeci?

Budite iskreni, pošteni, pravični i svoji.

Imate jedan od najdugovječnijih brakova na javnoj sceni. Što je, osim ljubavi i razumijevanja, potrebno za održivost odnosa?

Bitno je ostaviti neki prostor samo za sebe, ali dati ga i drugome, poštivati i podupirati partnera u svakom smislu.

Nedostaje li vam ikad pozornica, publika, pjevanje?

Pozornicu, publiku i pjevanje nađem gdje god, takva sam.

Kakav je osjećaj gledati na prošlost i sjetiti se svojih početaka?

Lijepo je ponekad podsjetiti se na neka prošla vremena iako se trudim živjeti u sadašnjem, imam predivnu obitelj i posao koji volim. Jedino što priželjkujem je dobro zdravlje bliskih i manje bliskih mi ljudi.

sve osim nogometa

Učitavanje...