GINA LOLLOBRIGIDA

Zbog prijeloma bedrene kosti operirana legendarna glumica

12.09.2022 u 20:07

Bionic
Reading

Talijanska glumica Gina Lollobrigida, 95-godišnja kandidatkinja na parlamentarnim izborima 25. rujna, slomila je bedrenu kost i operirana je u ponedjeljak u Rimu, rekao je njezin odvjetnik

Glumica Gina Lollobrigida, bivši seks simbol otkriven 1952. u filmu 'Fanfan la tulipe' Christian-Jaquea, pala je u nedjelju u svojoj rimskoj kući i potom hospitalizirana.

Lollobrigida je kandidatkinja za mjesto u Senatu na listi 'Suverene i narodne Italije' koja, prema anketama, ne prelazi prag od tri posto.

Lista se, među ostalim, zalaže za izlazak Italije iz EU-a i NATO-a, prestanak vojne pomoći Ukrajini, ukidanje sankcija Rusiji i protivi se obveznom cijepljenju.

Rođena 4. srpnja 1927. u skromnoj obitelji u seocetu Subiaco, u planinskoj regiji Abruzzo u središnjoj Italiji, Lollobrigida je igrala s najvećim glumcima od Franka Sinatre do Seana Conneryja, od Marcella Mastroijannija do Humphreya Bogarta.

  • +2
Gina Lollobrigida Izvor: Profimedia / Autor: Ciamballo / Zuma Press / Profimedia

Nakon uspješne karijere u Hollywoodu vratila se u Italiju i tek se povremeno pojavljivala na filmu i televiziji.

'La Lollo' se potom vraća svojim prvim umjetničkim ljubavima, fotografiji i kiparstvu, kojemu se potpuno posvetila početkom osamdesetih.