najgore je iza njega

Željko Krušlin Kruška je stigao kući nakon deset dana provedenih u bolnici: 'Samo se budala ne bi zabrinula, ali ni jednog trenutka nisam paničario'

10.03.2021 u 23:00

Bionic
Reading

Autor nekih od najljepših stihova domaćih ljubavnih pjesama, neko vrijeme nije mogao raditi jer se već neko vrijeme borio s Covidom-19. Do danas je ležao u zagrebačkoj bolnici Vuk Vrhovec gdje je primljen zbog iscrpljenosti i upale pluća koju je 'zaradio' dok je tri tjedna ležao u svom domu i borio se s infekcijom koronavirusa. Da se nisu desile komplikacije s disanjem, otkrio je, ne bi na vrijeme saznao da ima dijabetes. Ispričao je kako se sada osjeća i kako je provodio bolničke dane

Glazbenik je tijekom korone dok se liječio kod kuće, jeo puno voća, smatrajući da unosi prijekopotrebne vitamine, ali ispostavilo se kako mu je to zapravo nanijelo veliku štetu jer mu se opako digao šećer. Zbog dijagnosticiranog dijabetesa, morat će se priviknuti na drugačiji režim prehrane.

'Sada kad je, nadam se, najgore iza mene, osjećaj je divan. Čovjek zaista dok ne upozna lošiju stranu života ne može u punoj mjeri cijeniti ono kada stvari manje-više teku glatko. S velikim veseljem sam dočekao povratak kući i u svoje obiteljsko okruženje', rekao je Željko Krušlin Kruška za Jutarnji list.

  • +8
Željko Krušlin Kruška Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Zasad niti liječnici ne znaju do koje mjere mu je virus naštetio. 'Većina pretraga me tek očekuje, kada tijelo dovoljno ojača. Virus je sigurno aktivirao moj dijabetes, za koji prethodno nisam znao da ga imam, tako da na neki čudan način moram covidu ipak biti zahvalan, jer tko zna koje bi mi probleme taj neotkriveni dijabetes prouzročio. Jako sam zadovoljan profesionalnošću i ljudskošću osoblja bolnice 'Vuk Vrhovac', na čelu s profesorom Dariom Rahelićem', poručio je. Ispričao je kako su mu izgledali dani u bolnici.

'Svako toliko sam bio u procesu od pretrage do pretrage. To su danonoćne aktivnosti, a između toga sam puno čitao, slušao online koncerte i rješavao sudoku i križaljke. Osim toga, često sam preko videopoziva komunicirao s obitelji - tako da zapravo nisam nikada bio sam', otkrio je. Na pitanje je li ga bilo strah, kaže:

'Samo se budala ne bi zabrinula, ali ni jednog trenutka nisam paničario. Kao i mnogo puta do sada u životu, pozitivno sam razmišljao s velikim pouzdanjem u vlastite resurse i liječničku skrb', istaknuo je. Izgubio je 15 kilograma, što mu, priznao je, nije teško palo.

'Još su prisutne posljedice bolesti, tako da nemam prevelikog apetita. Budući da mi je dijagnosticiran dijabetes, s navedenim proizvodima ću se morati vrlo dozirano družiti. Prehrana mi i dalje ostaje normalna, samo količinu moram smanjiti. Najbitnije jest da se ne miješaju ugljikohidrati. Izgladnjivanja nema. Naravno da kada odem nekamo u goste da ću moći pojesti kolač ili nešto slatko', naglasio je glazbenik.