28. studenog

Zoster na velikom koncertu u Boogaloou

05.09.2024 u 11:15

Bionic
Reading

klub Boogaloo, Zagreb // četvrtak, 28. studenog 2024.

Mostarski bend Zoster dolazi u zagrebački klub Boogaloo u četvrtak 28. studenog 2024.

Devet mjeseci nakon rasprodanog koncerta u Tvornici kulture Zoster se vraćaju u Zagreb. Veliki samostalni nastup u Boogaloou bit će prilika čuti presjek dva desetljeća karijere benda, kao i album “Najgori” uvršten među najbolje prošlogodišnje regionalne albume.

Izvor: Društvene mreže

Bend je nastao 2000. godine u Mostaru, a Zoster od samih početaka progovara o aktualnim problemima i stanju društva. Smatraju da je reggae glazba idealna za prenošenje poruka tolarancije, mira, progresivnosti, afirmacije, ljubavi, a ponekad i edukacije, u regiji u kojoj je, kažu, agresivnosti, čak i u glazbi, previše. S četiri albuma iza sebe, Zoster su regionalni miljenici, a kritika hvali novi album koji ukazuje na društveno crnilo.

Zoran Stajčić s portala Ravno Do Dna piše da album 'Najgori' ulazi u psihološko biće najgorih. 'Djelo kojem se ne nazire rok trajanja, posebno u sredinama gdje razne Tadije tuže, sude i presuđuju.' Marin Lugović s portala Glazba.hr hvali pjesme 'koje su, kako je jedan slušatelj opisao, „najbolja stvar koja se desila čovečanstvu nakon pronalaska piva, točka, vatre i pijače vode!' – i zaista nije nimalo u krivu!' Siniša Miklaužić s portal Muzika.hr kaže da je jasno je podneblje iz kojeg album dolazi jer koliko god možda i melodije bile vedre, stihovi to svakako nisu.

Nakon što su do sada više puta punili i rasprodavali zagrebačke klubove poput Saxa, rasprodali Tvornicu, Zoster dolazi na veliki samostalni koncert u Boogaloo. Regionalni miljenici popularnost grade svakim novim koncertom, a i ovaj nastup bit će prilika čuti novi album i presjek dva desetljeća karijere.

Izvor: Društvene mreže

Ulaznice su u prodaji od petka 6. rujna od 9:00 sati po cijeni od 15 eura. Ta cijena će vrijediti do 30. rujna, nakon čega se od 1. listopada penje na 17 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 20 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, kao i na Eventim.hr i Entrio.hr.