svjetski, a naš

Zvijezda hit serije 'Kuća od papira' briljirao u Shakespeareovoj 'Oluji'

21.08.2024 u 13:12

Bionic
Reading

Na 75. Dubrovačkim ljetnim igrama, na Lokrumu u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla izvedena izvedena je posljednja dramska premijera 'Oluja‘ Williama Shakespearea u režiji i adaptaciji Vita Taufera. Kao jedno od sjajnih glumačkih imena našlo se i ono Luke Peroša, koji je svjetsku slavu stekao ulogom Marseillea u španjolskoj seriji 'Kuća od papira' (La casa de papel / Money Heist)

Glumački ansambl ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara obogatilo je troje domaćih zvijezda s uspješnom inozemnom karijerom. Zrinka Cvitešić i Goran Višnjić krajem srpnja su igrali u predstavi 'Ekvinocijo', a u posljednjoj premijeri na Igrama, uloga ulogu čarobnjaka Prospera u Shakespeareovoj 'Oluji', povjerena je Luki Perošu.

Glumac svjetskog glasa pred publiku se vratio nakon devet godina, koliko nije igrao u kazalištu. Peroš već devet godina živi u Barceloni, a zbog ovog glumačkog angažmana odbio je tri poslovne ponude. Prije Dubrovnika bio je u Sofiji gdje je snimao film uz Jona Voighta i Radu Šerbedžiju, a u Gorskom kotaru boravio je kao član žirija filmskog festivala Cinehill.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Ljubav ga odvela u Barcelonu

U braku je s Brazilkom Paulom Feferbaum (zbog koje je odslelio u Španjolsku), a s njom je 2012. dobio sina Davida Luisa, a ima i kćer Avu, koju je dobio s našom pokojnom avangardnom umjetnicom Ivanom Popović. Ondje ga često posjećuje i Ivanina kćer iz prvog braka, (sa slovenskim scenografom Markom Bizovičarom) Luna Bizovičar.

  • +2
Luka Peroš Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

'Paula je iznimno dobra osoba. Mirna je, želi pomoći, čuvati, brinuti se o našoj obitelji. I odlična je potpora u mojoj profesiji. Ta žena ima srce kao kuću! K tome ima veselu, bezbrižnu brazilsku narav, što je kontrapunkt mojoj balkanskoj mrgudnosti', izjavio je svojedobno Peroš koji nakon Dubrovnika odlazi u Istanbul gdje će snimati povijesnu seriju. Turski će mu biti 13. jezik na kojem će glumiti.