AS DOZANJE

Ako je ova informacija za Ivana Rakitića i odluku trenera Barcelone točna - loše mu se piše; svi se okomili na Hrvata

11.08.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Novinari madridskog lista AS raspisali su se o igri Barcelone s naglaskom na hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića

Nakon što je Barcelona uz malo mučenja prošla Napoli (pobjeda u uzvratu 3:1) već u petak protiv Bayerna igrati za plasman u polufinale Lige prvaka, a ako su informacije koje imaju novinari AS-a točne, u prvih 11 neće biti Ivana Rakitića. Razlog?

Navodno su nakon detaljne analize treneri Barcelone na čelu s Quiqueom Setienom tako odlučili.

'Rakitićeva igra protiv Napolija zabrinula je stručni stožer Barcelone. Ne samo da je bio slab u obrambenom dijelu igre nego je uz to imao puno pogrešaka u dodavanjima. Uz to je nepromišljenim potezom 'krivac' za jedanaesterac iz kojeg je Napoli dobio priliku vratiti se u utakmicu', piše između ostalog AS.

Dodajmo tome kako je upravo Rakitić od svih igrača Barcelone dobio daleko najmanju ocjenu čitatelja Marce. Naslov 'Noć za zaborav za Hrvata' sve govori…

Ukratko, analize nakon utakmice su razotkrile sve Rakitićeve loše strane, a velik broj loših dodavanja i dekoncentracija u obrani sugeriraju kako nije u pravoj formi. No, ionako mu već mjesecima nije lako jer ga mediji stalno sele iz Barcelone zbog čega je bio pod velikim pritiskom, a iz istog razloga – jer se psihički nije najbolje osjećao – otkazao je nastup na nekoliko utakmica hrvatske reprezentacije.

Ukratko, nije bio zadovoljan statusom pa se tijekom stanke zbog pandemije koronavirusa uspio sabrati i vrhunski pripremiti te se svojim dobrim igrama nametnuti treneru te vratiti u udarnu momčad.

No, ako protiv Bayerna preseli na klupu to će biti znak da očito na njega baš i ne računaju. Uostalom, dolazak Miralema Pjanića iz Juventusa to sugerira pa je stoga za očekivati kako će Rakitić uskoro definitivno napustiti Barcelonu za koju ga ugovor veže do ljeta 2021. godine.