NIŠTA DO DRUGOG LAUFA

Ako mu je i bio posljednji slalom, za Ivicu je bio - poseban

06.03.2016 u 12:09

Bionic
Reading

Iako je tijekom sezone rijetko dolazio do bodova, najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije se predavao. Unatoč učestalim bolovima u koljenima, odlučio je ovu sezonu ipak završiti na skijama, no kako se čini - nedjeljni slalom u Kranjskoj Gori mogao bi mu biti posljednji u svjetskom skijaškom kupu

Iako to još nitko iz Hrvatskog skijaškog saveza, pa i Ivičinog stožera, nije potvrdio (ali ni demantirao), čini se da se Ivica Kostelić posljednji put spustio po slalomskoj stazi u natjecanju za Svjetski kup.

Nažalost, ovaj nastup neće mu ostati u nekom prelijepom sjećanju, osim možda po činjenici da je bio - posljednji, jer prvi je lauf završio na skromnom 53. mjestu sa samo stotinkom manje zaostatka od četiri sekunde za vodećim Marcelom Hirscherom. I sam taj podatak jasno govori da Ivica ipak više, bez obzira na njegov silan trud na treninzima, nije konkurentan najboljima.

Naravno, tu tezu o posljednjoj utrci ostavimo - otvorenom, no nju je u TV-prijenosu u nekoliko navrata spomenuo i Bruno Kovačević, TV-komentator koji je vrlo blizak s obitelji Kostelić i samim time na izvoru informacija. Iako, nije nemoguće da se Ivica zainati - i ostane u konkurenciji barem do siječnja 2017. godine i nastupa na svom Sljemenu - što bi ustvari bilo idealno mjesto za odlazak u sportsku mirovinu.

Jer za sve što je dao, ne samo hrvatskom skijanju, već sportu općenito - Ivica je zaslužio 'kraljevski oproštaj'. Pa makar i s brojem 64, s kojim je stigao i do prve pobjede u svjetskom kupu, još davnog 25. studenog 2001. godine.

Nakon toga nanizao je 26 pobjeda u svjetskom kupu, odnosno čak se 60 puta penjao na pobjednička postolja, a vrhunac mu je bila sezona 2010/11. kada je osvojio Veliki kristalni globus. Na olimpijskim igrama osvojio je četiri srebrne medalje, ali što je još važnije - trajao je - na najvišem nivou punih 15 godina. Unatoč silnim operacijama i čestim ozljedama.