WIMBLEDON

Alcaraz uz manje poteškoće ostao u utrci za obranu naslova: Ljevoruki tenisači...

07.07.2024 u 18:41

Bionic
Reading

Treći tenisač svijeta Carlos Alcaraz ostao je u pohodu na obranu naslova wimbledonskog pobjednika, a do svog drugog četvrtfinala u All England Clubu stigao je pobjedom 6:3, 6:4, 1:6, 7:5 protiv Francuza Uga Humberta (ATP - 16.).

Alcarazov četvrtfinalni suparnik će biti pobjednik dvoboja između Amerikanca Tommyja Paula i Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

Nakon što je u prva dva seta triput slomio suparnikov servis, a nijednom nije izgubio gem na svom početnom udarcu, činilo se da će trostruki Grand Slam pobjednik lakoćom doći među osam najboljih na ovogodišnjem Wimbledonu. No, Humbert se nije namjeravao predati. U trećem setu je Alcarazu prepustio samo jedan gem.

Španjolac je u četvrtom setu poveo sa 3:1, samo da bi izgubio tri gema zaredom i kod Humbertovog vodstva 4:3 bio suočen s tri povezane 'break'-lopte (0:40). Branitelj naslova se izvukao, kod 5:5 došao do novog 'breaka' te prvu meč-loptu pretvorio u prilično teško izborenu pobjedu.

'Ljevoruki tenisači su uvijek opasni suparnici. No, osjećao sam se dobro danas. Mislim da sam igrao na vrlo visokoj razini. Borio sam se za svaki poen', rekao je Alcaraz nakon dvoboja u kojem je postao prvi ovogodišnji četvrtfinalist turnira na kojem je prošle godine došao do najdragocjenijeg teniskog trofeja.

WIMBLEDON, tenisači - 4. kolo

  • Carlos Alcaraz (Špa/3) - Ugo Humbert (Fra/16) 6:3, 6:4, 1:6, 7:5