FALI MU ODMORA

Alonso: Previše je utrka, premalo testiranja

21.01.2013 u 15:43

Bionic
Reading

Fernando Alonso smatra da je F1 kalendar prenatrpan utrkama i da bi ga možda bilo bolje malo smanjiti, a dodati poneko testiranje.

Ecclestoneov plan globalnog širenja Formule 1 doveo je do povećanja prvenstva na 20 utrka u sezoni prošle godine, najviše u povijesti sporta. Takav gust raspored naporan je i za vozače, a također i za mehaničare te inženjere i sve se češće čuju glasovi onih koji bi voljeli promjene na tom planu. Među njima je i svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine.

'Prošle godine imali smo posljednju utrku potkraj studenog, a skoro do Božića sam se morao pojavljivati na raznim događanjima. Tek na samom kraju kalendarske godine vozač se može odmoriti, pa ću pokušati ubaciti još nekoliko dana odmora do utrke u Melbourneu, da bih napunio baterije,' izjavio je Fernando Alonso pa dodao:

'Dvadeset utrka je puno i nije lako održati maksimalan nivo svojih mogućnosti, fizičkih i psihičkih, tijekom cijele godine. Možda bi bilo bolje kad bi imali jednu ili dvije utrke manje, a nekoliko testiranja više.'