OSOBNI TRENER IZ QUEENSA

Američki Hrvat otkrio Lamarov plan koji su znali samo rijetki!

19.10.2015 u 11:28

Bionic
Reading

Nekoliko dana bivši igrač NBA Lamar Odom borio se za život u bolnici u Las Vegasu, a tih nekoliko dana potpuno je izvan sebe bio i njegov prijatelj i osobni trener iz New Yorka, Hrvat Anton Turković. Za tportal.hr američki Hrvat Turković - koji u SAD-u živi od 1987. godine, otkrio je kako se Odom posljednjih mjeseci intenzivno posvetio individualnim treninzima te da je fizički izgledao sjajno

Kao što je poznato 35-godišnji Odom prošlog je tjedana hospitaliziran nakon što je pronađen bez svijesti u jednoj javnoj kući u Nevadi, gdje je proveo burnu noć uz kokain i viagru.

Stanje mu je bilo kritično i prema izjava liječnika doslovce se borio za život. Na sreću, zasad je pobijedio u svojoj najtežoj utakmici jer se nakon tri dana probudio iz kome.

'Lamar i ja poznajemo se iz Queensa, četvrti u kojoj je odrastao i u kojoj godinama živim s obitelji. Iako je tijekom karijere promijenio dosta NBA klubova, uvijek se vraćao u New York kako bi trenirao prema mom posebnom programu u kojem osim atletike i jačanja tijela ima i puno borilačkih vježbi. Eto, nedavno me Lamar nazvao i počeli smo opet trenirati jer se želio vratiti u NBA. Vijest da se bori za život me šokirala i nisam spavao tri dana… Od tog kobnog dana stalno sam bio u kontaktu s njegovim najbližima kojima sam dao podršku. Srećom, Lamar se probudio iz kome i nadam se da će sada više paziti na sebe', u jednom dahu za tportal.hr kazao je Turković koji godinama radi kao glavni kondicijski trener i fizioterapeut u poznatoj srednjoj školi Christ the King smještenoj u Middle Villageu u Queensu.

Svoj eventualni povratak u košarku Odom – kojem je očito dosadilo biti u igračkoj mirovini - krio je od medija te su za njega znali samo najbliži rijetki.

Usprkos tome što će Odom 6. studenog proslaviti 36. rođendan, očito je osjećao kako je fizički još uvijek dovoljno dobar da može pomoći nekoj momčadi. Kada je imao velikih problema s drogom, prilično se udebljao, ali se nakon toga uz pomoć svog prijatelja Turkovića primio treninga kako bi skinuo višak kilograma te se pokušao vratiti u košarku. Međutim, incident iz Nevade, kada si je želio dati malo oduška, sigurno će ostaviti tragova.

'Svi mi koji bolje poznajemo Lamara znamo kakva je on divna osoba. Ima veliko srce, ali je isto tako u životu imao nekoliko velikih tragedija iz kojih je pokušavao izaći jači. Nikad, kada bismo trenirali, nisam ga pitao ništa o izlascima ili drogi. To me nije zanimalo. Mene je zanimalo samo kako trenira i mogu vam reći da je on veliki radnik. Fizički još uvijek izgleda sjajno', dodao je Turković koji je osim s Odomom tijekom karijere radio s mnogim igračima u NBA-u kao što su Speedy Claxston, Omar Cook i drugi.

Nakon što je svega jednu godinu proveo na sveučilištu Rhode Island, Odom se 1999. odlučio prijaviti na NBA draft, a kao 4. Izbor prve runde izabrali su ga Los Angeles Clippersi.

Odom je osvojio dvije titule NBA prvaka s Los Angeles Lakersima 2009. i 2010. S reprezentacijom SAD-a osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. Zadnju utakmicu odigrao je 2013. u dresu Los Angeles Clippersa.

Oženio se jednom od kćeri Kardashian, Khloe, u prosincu 2010. Supružnici Odom dobili su i svoj reality show prije nego što su se razveli u prosincu 2013. godine.

Osobni život Lamara Odoma obilježile su brojne tragedije, a 2006. izgubio je jedno od svoje troje djece koje je imao s prvom suprugom Lizom Morales.