TKO VLADA HAJDUKOM?

Andabak ipak 'progurao' Portu na pokusni rok

17.07.2009 u 21:27

Bionic
Reading

Sastanak Nadzornog odbora Hajduka koji se u popodnevnim satima održao na otoku Braču rezultirao je s nekoliko odluka, od kojih je najvažnija da će Urugvajcu Porti biti ponuđen desetodnevni pokusni rok

Najvažnije odrednice sastanka su da će Richard Porta dobiti priliku da se nametne Hajdukovoj struci, a oni će dobiti prigodu da se uvjere u njegovu kvalitetu.

'Na temelju onoga što su vidjeli na DVD-u, trener i sportski direktor nisu mogli utvrditi je li Porta dovoljno kvalitetan za Hajduk ili ne. Stoga je najpoštenije da mu ponudimo desetodnevnu probu, pa ako zadovolji trenera Mišu bit će mu ponuđen ugovor', rekao je okupljenim novinarima predsjednik Hajduka Mate Peroš.

Tako je uprava bijelih našla kompromisno rješenje - niti je Porta angažiran, kako je želio najveći dioničar Jako Andabak, niti je odbijen, kako su to predlagali članovi uprave.

Također, na sastanku je potvrđeno da se može ponuditi ugovor Nigerijcu Eliakwu, potpisati unaprijed dogovoreno s Ivanom Rodićem te da je postignut dogovor o sporazumnom raskidu ugovora sa Sinišom Linićem.

'Vodstvo kluba potvrdilo je jedinstvo, nismo se dijelili na dioničare i one koji vode klub, nego smo sve odluke donijeli zajedno', rekao je po završetku jednoipolsatnog sastanka predsjednik Hajduka Peroš.