psk_2

mala je to utjeha

Andrej Kramarić zabio je na svoj 33. rođendan i dobio nagradu za igrača utakmice

Bionic
Reading

Hrvatska je odigrala samo 2:2 s Albanijom, ponovno su 'vatreni' razočarali na Euru. Barem malo razloga za zadovoljstvo ima Andrej Kramarić koji je zabio gol za 1:1 i u tom trenutku inicirao preokret nših. No, Albanci su nas šokirali u sudačkoj nadoknadi...

'Hvala na čestitki za rođenda, ali bio bih sretniji da imamo sva tri boda', kazao je Andrej Kramarić nakn utakmice te nastavio:

'Ovo je nogomet. Primili smo gol u zadnjim sekundama nakon što smo u drugom poluvremenu bili puno bolji. Žao mi je što nismo nastavili pritiskati nakon drugog zabijenog gola. Ponovio se nogomet. Zato ljudi vole nogomet, puno je emocija, nikad ne znaš što te čeka u idućoj akciji. Mi nismo zabili, pa smo primili za 2:2... Morat ćemo se baciti na glavu protiv Italije.'

  • +90
Euro 2024: Utakmica 2. kola skupine B Hrvatska - Albanija (19.6.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Nije bilo jednostavno igrati prvo poluvrijeme protiv njihovog defanzivnog bloka. Svi znamo da u nogometu nije lako probiti zadnju liniju. U prvom poluvremenu nismo uspjeli ništa kreirati. Teren je bio dosta suh i dosta spor što nam je onemogućavalo brzi protok igre, okretanje strane', kazao je Kramarić koji je dobio nagradu za Igrača utakmice.

Kramarić je protiv Albanije postigao svoj 29. gol u hrvatskom dresu izjednačivši se s Eduardom da Silvom na trećem mjestu. Ispred njih su tek Davor Šuker sa 45 golova, te Ivan Perišić i Mario Mandžukić s po 33 gola.

'Sve smo pokušali kako bi osvojili tri boda, ali smo osvojili tek jedan. Još je sve otvoreno, svjesni smo da ćemo za prolaz igrati protiv jedne top ekipe. Sve je jasno, treba nam pobjeda i maksimalno ćemo biti fokusirani na to', kaže Kramarić koji je je istaknuo kako Hrvatska očito ne može lakim putem:

'Odigrao sam jako puno utakmica u karijeri i ovo nije prvi put da se to događa. Svi znamo što smo napravili zadnjih pet, šest godina i kakve smo rezultate ostvarili. Sve ekipe dodatno grizu oko nas, nogomet je nepredvidiv. Protiv Španjolske nije bilo toliko kritično, oni su zabili iz tri situacije koje su imali. Ne bi pričali o tome da smo danas pobijedili, da nismo primili gol u zadnjim minutama. Vjerovat ćemo do kraja, dat ćemo sve od sebe kao što smo i uvijek davali. Daj Bože da protiv Italije bude više sreće, da izguramo do kraja. Hrvatska očito ne može lakim putem. Svi smo svjesni u kakvoj smo situaciji.'

U posljednjem kolu nam treba pobjeda protiv Italije... Imamo li snage za to?

'Sigurno možemo pobijediti italiju. Znamo da smo puno puta bili u ovakvoj situaciji. Dat ćemo sve od sebe, vjerovat ćemo u sebe kao što smo vjerovali danas u drugom poluvremenu. Bit će zajebana utakmica, ali dat ćemo maksimum', zaključio je Kramarić.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal