EKSKLUZIVNO: ANTE ĆORIĆ

Dinamov dragulj otkrio nam je istinu o poniženju koje je doživio od trenera Peteva!

29.05.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Dinamo je pobjedom 5:2 nad Rijekom okončao prvenstvenu sezonu. No osim što su se 'modri' pozdravili s naslovom koji su u nizu osvajali posljednjih 11 godina, nakon te utakmice isplivala je još jedna 'mrlja'. Zahvaljujući treneru Dinama Ivajlu Petevu dogodio se novi 'slučaj Ante Ćorić'...

Dinamo je u subotu igrao za spašavanje obraza jer još jedan poraz u MAXtv Prvoj ligi, pred svojim navijačima, od novog prvaka bio bi dodatna pljuska već odavno uzdrmanom Ivajlu Petevu.

No nakon što je uspio pokrenuti momčad i pobijediti novog prvaka 5:2, bugarski je trener prozvao mladog Dinamovog igrača Antu Ćorića i objasnio kako mu je 20-godišnjak rekao da 'ne želi igrati protiv Rijeke'?!

'Ćorić je prije utakmice došao do mene i rekao da ne želi danas igrati. Nikada mi se to nije dogodilo u karijeri', priznao je novinarima Ivajlo Petev te je tako javno prozvao mladog Dinamova dragulja.

Naravno, sve ovo izgleda prilično zbunjujuće jer prozvani igrač tvrdi da to nije istina te da mu igranje za Dinamo predstavlja najveće zadovoljstvo.

Na nekoliko zadnjih treninga igrao sam na poziciji stopera, a dva dana uoči ovog posljednjeg okršaja s Rijekom igrao sam za drugu momčad, također kao stoper. Pitao sam trenera zašto mi to radi jer to nije pozicija na kojoj igram

'Pa tko ne bi želio igrati ovakve utakmice? Protiv Hajduka sam igrao pod temperaturom, a i kada smo igrali protiv Rijeke, htio sam ići na put iako sam imao temperaturu 40°C. Međutim još mi je čudnije što sam na nekoliko zadnjih treninga igrao na poziciji stopera, a dva dana uoči ovog posljednjeg okršaja s Rijekom igrao sam za drugu momčad, također kao stoper. Pitao sam trenera zašto mi to radi jer to nije pozicija na kojoj igram. S obzirom na to da sam treneru rekao da me boli noga, čudi me da me htio uopće staviti na to mjesto', otkrio je za tportal.hr Ante Ćorić te se pita zašto mu se to događa... Takvo poniženje od trenera, i to javno, sigurno nije očekivao. Zašto mu je trener to napravio? Je li došlo do greške u komunikaciji?

Taj odgovor može mu dati samo bugarski trener Ivajlo Petev, no dojam je da ga strateg 'modrih' na ovaj način pokušava demoralizirati. I ako je već postojao problem s Ćorićevim odbijanjem igranja utakmice, zašto to nije najavio uoči utakmice nego tek nakon nje?

Kako doznajemo, tijekom ponedjeljka Ante Ćorić trebao je sjesti za stol s trenerom Petevom i čelnicima kluba kako bi se raspetljao ovaj čvor, iz kojeg bi kao najveća žrtva mogao izaći mladi igrač, a koji je već prije dvije sezone bio na radaru velikih engleskih, pa i španjolskih klubova. No iako su neki očekivali kako će Dinamo možda financijski kazniti svog igrača - jer je prema riječima trenera odbio igrati - na koncu s njim nitko nije razgovarao. A kamoli ga kaznio...

Ili Petev želi prikazati Ćorića kao najvećeg krivca za gubitak naslova? Što definitivno nije, jer Ćorić je ove sezone u prosjeku igrao 48 minuta, a i s takvom minutažom uspio je zabiti osam golova te upisati pet asistencija. Nismo sigurni da je među 'modrima' još netko bio tako učinkovit.

Očito su u klubu shvatili da bi to bilo kontraproduktivno jer ipak je Ante Ćorić igrač na kojem mogu zaraditi velik novac. Potencijalni incident ili kažnjavanje mogli bi ga otjerati u bogate klubove koji odavno u svojim redovima žele ovog sjajnog veznog igrača.

Podsjetimo, Ćorić je nedavno produžio ugovor s Dinamom do 2022. godine. U ovom trenutku vjerojatno je jedini igrač 'modrih' koji ima konkretnu ponudu iz inozemstva, a riječ je o talijanskom prvoligašu Sampdoriji, koja je navodno spremna platiti 12 milijuna eura odštete.