AC milan vodeći

Ante Rebić ovako nešto nije očekivao; je li moguće da nakon svega što je napravio ovako danas govore o Hrvatu?

08.12.2020 u 12:24

Bionic
Reading

Snažni Imoćanin Ante Rebić opet se našao – bez nekog posebnog razloga - na udaru talijanskih medija

Podsjetimo, nakon povratka od ozljede ruke Ante Rebić polako diže formu, a na posljednjoj utakmici protiv Sampdorije čak je i upisao asistenciju za pobjednički gol (2:1). Ostavio je sasvim dobar dojam, ali usprkos tome opet se našao na udaru talijanskih medija.

Čak niti činjenica da je do spomenute ozljede bio daleko najbolji igrač AC Milana nije pomogla da ga malo zaobiđu neutemeljene kritike.

Iako AC Milan drži prvo mjesto na ljestvici nakon deset odigranih utakmica i još uvijek nema poraz (gol razlika 23:9!) očito je netko morao biti 'dežurni krivac' da se barem nešto loše piše o preporođenom nogometnom velikanu…

Uz sve to upravo je hrvatski reprezentativac Rebić pred kraj prošle sezone briljirao (na 15 utakmica zabio je 11 golova!) i ostavio je odličan dojam (četvrta asistencija u posljednjih pet utakmica!)

No, isto tako činjenica jest kako 27-godišnji Rebić ove sezone ne zabija golove kao što su navijači AC Milana navikli te na čak deset utakmica nije zabio niti jedan gol!

Kada je realizacija u pitanju nije mu pomoglo ni što je prebačen na poziciju centralnog napadača umjesto Zlatana Ibrahimovića (ozljeda)

'Rebić je promašio najmanje dvije čiste prilike za gol, a oba puta je to morao zabiti. Trudio se do završetka utakmice, ali neuspješno… Ovo definitivno nije onaj Rebić koji je prije skoro godinu dana predvodio povratak Milana tako što je gotovo svaki njegov udarac bio gol', piše između ostalog tiražna Gazzetta dello Sport.

Nakon ovakvih nastupa ostaje pitanje je li ovo možda naručeno u tajnosti iz kluba, kako bi se Rebić probudio, ili je jedini kriterij što Rebić ne zabija golove često kao prošle sezone. Sigurno Rebić ovako nešto nije očekivao, pogotovo nakon tako dobrog ulaska u sezonu i činjenice da su uvjerljivo prvi na ljestvici Seria A.

  • +3
Milan - Celtic, 5. kolo Euroske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI