Ponosni kapetan

Arijan Ademi u rodnom Šibeniku upisao se u povijest Dinama, a jedan podatak vezan za njega i Hajduk zvuči zaista nevjerojatno

16.05.2022 u 09:10

Bionic
Reading

Arijan Ademi, dečko rođen u Šibeniku, upisao se kao kapetan kluba u povijesne knjige Dinama. Kolo prije kraja prvenstva Dinamo je, pobjedom na Šubićevcu 2:0, osigurao 23. naslov hrvatskog prvaka

No posebna priča svakako je 30-godišnji Šibenčanin Arijan Ademi, kojem je ovo bio jubilarni 20. trofej s Dinamom. Uz 11 naslova hrvatskog prvaka, u kolekciji još ima šest kupova i tri Superkupa. Uvjerljivo je najtrofejniji igrač Dinama u povijesti i zaslužio je da mu se jednoga dana, kada objavi kraj karijere, umirovi broj s brojem 5. Takvu počast nije doživio još nijedan igrač u povijesti Dinama… Golove iz Šibenika pogledajte OVDJE.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Drago mi je što se sve ovako poklopilo, da najdražu titulu proslavim u svom rodnom Šibeniku', kazao je nakon utakmice Ademi te smatra kako je ovo prvenstvo bilo odlično za gledatelje jer je bilo vrlo neizvjesno do samog kraja.

No ono što zvuči pomalo nevjerojatno jest podatak da sam Ademi ima puno više osvojenih trofeja od splitskog Hajduka (od hrvatske neovisnosti). Naime Ademi ima 20, a Hajduk ukupno 18 trofeja (po šest naslova prvaka, kupova i superkupova).

No derbi između Dinama i Hajduka, koji se u zadnjem kolu HT Prve lige igra na Maksimiru, ipak neće biti odlučujući.

'Moram reći da nas je Hajduk sve gurao naprijed svojim dobrim igrama u zadnje vrijeme. No sve je puno lakše uz navijače koji su nas bodrili', kazao je Ademi te se dotakao i tog posljednjeg kola.

'Da, čeka nas još utakmica s Hajdukom u Maksimiru. Ove sezone još nismo pobijedili Hajduk, vjerujemo da ćemo to uspjeti u zadnjem kolu i proslaviti titulu na pravi način', rekao je samouvjereni kapetan Dinama koji je puno toga prošao s ovim klubom te odbio nekoliko inozemnih transfera. Klub je bio uz njega kada mu je bilo najteže (slučaj doping, op.a.), a on im je to višestruko vratio. I tu ne misli stati...

Igrači s najviše trofeja u povijesti Dinama

  • Arijan Ademi - 20 trofeja
  • Mihael Mikić - 16 trofeja
  • Tomislav Butina- 16 trofeja
  • +32
Dinamova proslava prvaka na Šubićevcu Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Standings provided by SofaScore LiveScore