navijači nisu sretni

Arsenal sada ima priliku zaposliti vrhunskog trenera, a dovest će – njega!?

21.04.2018 u 10:37

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama britanskih medija bivši trener Liverpoola Brendan Rodgers prvi je favorit za preuzimanje klupe Arsenala nakon odlaska Arsenea Wengera na kraju sezone...

Wenger je nakon 22 godine odlučio otići iz sjevernog Londona i tako prepustiti svoje mjesto na klupi Arsenala treneru koji bi 'topnike' trebao vratiti u sam vrh Premiershipa, nakon dvije razočaravajuće sezone u engleskom prvenstvu.

  • +8
Arsene Wenger Izvor: Profimedia / Autor: Simon Moore / Focus Images

Na Otoku su trenutno dvije aktualne teme vezane uz Arsenal: je li Francuz sam otišao ili je potjeran te tko će mu postati nasljednikom.

Tabloid The Sun uvjerava da je uprava odlučila riješiti se Arsenea Wengera pa u dogovoru s trenerom sve prikazala kao njegov dobrovoljni odlazak, a 68-godišnjak je zapravio htio ostati još jednu sezonu.

Što se pak nasljednika tiče, pomalo iznenađujuće prvi je favorit za preuzimanje klupe Brendan Rodgers, bivši trener Liverpoola koji posljednjih godina vodi Celtic i s njim radi što i njegovi prethodnici: s lakoćom bere trofeje u Škotskoj.

'Drago mi je da je favorit. Ne želimo da ode, ali nećemo ga tjerati da ostane,' izjavio je Celticov predsjednik Dermot Desmond.

Među navijačima Arsenala zavladala je panika, jer Rodgers nije na glasu kao vrhunski svjetski trener, a baš takvog su priželjkivali nakon što Wenger napokon ode.

Osim Rodgersa, još se kao kandidati spominju i mnogi ugledni stratezi koji bi bili više po ukusu publike, poput Carla Ancelottija, Unaija Emerija, Luisa Enriquea, Thomasa Tüchela, Massimiliana Allegrija pa čak i Juliana Nagelsmanna.

Za Arsenal je ovo ljeto definitivno prekretnica u povijesti kluba i ne smije dopustiti da mu se dogodi isto što i Manchester Unitedu kada je jednom završila era Sir Alexa Fergusona, a klub zatim potonuo...